MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘138 sokak davası’nda eski belediye başkanına ceza!
Politika
21 Şubat 2019 Perşembe 14:58

‘138 sokak davası’nda eski belediye başkanına ceza!

Buca’da konut ruhsatlı 13 yapıya eğlence merkezi ruhsatı verilmesi nedeniyle açılan davada Belediye Eski Başkanı Tatı’ya 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ceza paraya çevrildi.

GERÇEKİZMİR – Buca’da 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ercan Tatı’nın görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. 

Tatı, döneminde Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki Menderes Caddesi’nde yer alan 138 sokakta 13 konut için çalışma ruhsatı vermiş ve bölge eğlence merkezi haline gelmişti.

Kentte tartışması konusu olan düzenleme için İçişleri Bakanlığı, Başkan Tatı ile 6 bürokrat hakkında soruşturma izni vermişti.

Soruşturma sonunda açılan ve yaklaşık 3 yıl süren dava sonunda mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Tatı hakkında görevi ihmalden 3 ay hapis cezası verirken, bu ceza iyi halden 2 ay 15 güne indirilerek her günü 20 TL’den 1500 TL para cezasına çevrildi. Kararda ceza sanığın yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varılmadığından erteleme yapılmadığı da vurgulandı. 

DOSYA İSTİNAFA GİDECEK! 
Kendisinin de aralarında yer aldığı mülk sahiplerini savunan Avukat Esen Yücel karar sonrası Gerçekizmir’e önemli açıklamalarda bulundu. 

Esen kararı Tatı’ya görevi ihmalden ceza verildiği ancak görevi kötüye kullanma suçu da olduğu için istinaf mahkemesine taşıyacaklarını bildirerek, “İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporuyla da sabit beraat edenler dahil bir görevi kötüye kullanma suçu da var. Ayrıca tek bir fiil varmış gibi ceza verildi oysaki 13 yapı var ve bu 13 defa ihlal demek… TCK’nin 43.maddesi gereği ceza 4’te 3 artırılarak verilmeliydi” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Metin
 23 Şubat 2019 Cumartesi 12:26
Tüm parseller müstakil. Yapı kullanım ruhsatı var. Belediyenin saçma sapan uydurduğu aykırılıklarda imar barışı işe yasal hale dönüştürüldü. Nedir bu Ercan Tatı düşmanlığı Yücel sülalesinde... Benim merak ettiğim şu. Bu itirazı yapan avukat beyin binasının ruhsatı var mı? Hayır bir metrekare bile yeşil alan bırakmadan bina yaptı, Bence kendisi başvursun imar barışına.
 Ali Inanç Ulku
 21 Şubat 2019 Perşembe 15:12
Yapi kullanma izin belgesi mevcut konut ruhsatlı binada isyeri ruhsati verilmez diye bir durum soz konusu degil mustakil binaysa hic bir sıkıntıda olusmaz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir