MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
88. İEF’de 'sanat' var
Kültür-Sanat
9 Eylül 2019 Pazartesi 13:01

88. İEF’de 'sanat' var

88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleşen Yüz Yüze Sohbetler, önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kültür - sanat severleri önemli isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. 88. İEF,   Kültürpark’ın Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a oluşturulan Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler’le de keyifli anlar yaşatıyor. Fuarın üçüncü gününde Yüz Yüze Sohbetler’in konuğu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu oldu. Maçoğlu, “Burada olmak, İzmir’de olmak gerçekten çok mutlu ediyor bizi” ifadelerini kullandı.

AŞIK OLMA HAKKI ORTADAN KALKACAK
Son yıllarda gıda maddelerinin giderek değiştiğini ve gelecek nesilleri etkileyeceğini ifade eden Maçoğlu, “Dünyada yapılan araştırmalarda mutasyonun yaratmış olduğu durum artık sınırın üstüne çıkmaya başladı. Zil çalmaya başladı. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız dünya ve yaşam çok daha kötü olmaya başladı. Bir hocanın araştırması var Hindistan’dan. Amerika kıtasından başlayarak bizim ülkemizin de içinde olduğu Avrupa ve Asya’nın bir bölümü, yapmış oldukları üretimden kaynaklı 30-  35 yıl sonra dünyaya gelecek on bebeğin üçü engelli doğacak. Ben 25 yıldan fazla sağlıkçı olarak çalıştım. Büyük risk olarak görülüyor. Yüz binde birken, bugün her yüz kişiden otuz kişi… Bunu hayal ettiğinizde ne olacak? 10 - 15 yaşına kadar ihtiyaçları karşılanır ama 15’ten sonra en az iki kişinin bakması gerekir. Sadece anne baba değil, yaşamdan, okuldan aldığı keyif olmayacak. Aşık olma hakkı ortadan kalkacak. Bu doğanın, ülkenin, dünyanın bize ait olduğuna dair algının gelişmesi lazım. Hepimizin buna dair sözü olması lazım” ifadelerini kullandı. 

Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı da Yüz Yüze Sohbetler’de yer aldı. Birçok sanatsever, ikiliyi merakla dinledi. Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı’nın hayranları, söyleşinin ardından soru sorma imkanı da yakaladı. İkili; büyük ilgi gören “Kaybedenler Kulübü” filminin hikayesini anlatırken, program sonunda hayranlarının kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi. 

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ
İsmet İnönü Sanat Merkezi, önemli bir oyuna ev sahipliği yaptı.  Daha önce yapılan gösterimlerle on binlerce seyirciye ulaşan, usta yönetmen Yücel Erten tarafından yeniden uyarlanan “Azizname” izleyicilerle buluştu. Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından yola çıkarak hazırlanan oyun, izleyicilerini toplumun gerçekliğiyle buluşturarak hem güldürdü hem de düşündürdü. Oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu gibi güçlü isimlerin yer aldığı “Azizname” seyircileri, tüm salonu doldurdu. Sevenlerinin karşısına çıkan başrol oyuncusu Emre Altuğ, “Annem İzmirli olduğu için çocukluğum fuarda geçti. Çok renkli ve güzel günlerdi. Binlerce insan fuara akın ederdi. Şimdi yurt dışından da çok fazla sanatçının geldiğini görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor” dedi.

İzmir Sanat Merkezi’nde ise Karl Marx’ın hayatından kesitler sunan “Ben Marxist Değilim” isimli oyun vardı. Howard Zinn’in “Marx in Soho” isimli oyunundan, Özgür Tiyatro tarafından “doğumunun 201. yılında Karl Marx için” uyarlanan ve Özgür Başkaya’nın yönetip oynadığı “Ben Marxist Değilim”, izleyenlerden tam not aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir