MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaattin Yüksel’den aktif siyaset ve Kocaoğlu mesajları, çarpıcı ‘muhalefet’ yorumu!
Politika
6 Temmuz 2022 Çarşamba 08:08

Alaattin Yüksel’den aktif siyaset ve Kocaoğlu mesajları, çarpıcı ‘muhalefet’ yorumu!

CHP’de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan Alaattin Yüksel, aktif siyaset, konuşmadığı ve görüşmediği iddia edilen Aziz Kocaoğlu, iş dünyası ve muhalefet ile partisi CHP özelinde çarpıcı mesajlar verdi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Eski İl Başkanı ve İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel, uzun süren sessizliğini bozdu.

CHP’nin ve İzmir’in deneyimli siyasetçisi Alaattin Yüksel Gerçekizmir’e özel açıklamalarda bulundu.

Aktif siyasete nokta koyduğunu söyleyen Yüksel, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eskisi kadar sık olmasa da ara ara görüştüğünü söyledi.

İş dünyasının iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle tedirgin olduğunu belirten Yüksel, muhalefetin başarılı olmadığını ifade ederken, “Ben muhalefeti yeterli görmüyorum. Yeterince yol alınmadığını düşünüyorum” dedi. 

Yüksel, partisi CHP içinse, “CHP doğru yönetilseydi, ittifaklara gerek kalmazdı. CHP yüzde 40’lara çıkardı. Geçmişte Ecevit döneminde çıktı” dedi.

“SİYASETİ YETERİ KADAR YAPTIK…. ARTIK BAŞKALARI YAPSIN”
Yüksel, aktif siyasete nokta koyduğunu açıkladı. Yüksel, “Bir görev talep etmedim bugüne kadar. Görevler hep verildi. Bundan sonra verilse de kabul etmem. İZSİAD danışma kurulundayım. Oralardan destek olmaya çalışıyorum. Siyaseti yaptık. Yeteri kadar yaptık. Artık başkaları yapsın” diye konuştu. 

ESKİ KADAR OLMASA DA GÖRÜŞÜYORUZ
Yüksel, uzun yıllar birlikte siyaset ve yol arkadaşlığı yaptığı İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu için ise, “Küslük yok. Eskisi kadar sık olmasa da ara ara görüşüyoruz” dedi.  

İŞ DÜNYASI TEDİRGİN
Ülkedeki ekonomi tablosu ve uygulanan politikalar nedeniyle iş dünyasında tedirginlik olduğunu ifade eden Yüksel, “İşleri çok iyi gidende tedirgin.  Dünya gider Mersin’e Türkiye gider tersine…Türkiye’deki kötü yönetilen ekonominin iş dünyasına ağır bedelleri olabilir. Bu da iş dünyasını tedirgin ediyor” açıklamasını yaptı. 

MUHALEFETİ BAŞARILI BULMUYORUM
Yüksel, muhalefet ve partisi CHP için ise çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Yüksel şunları söyledi: İktidar ülkeyi o kadar kötü yönetiyor ki… Değişim olacaksa bu iktidarın mı başarısızlığı, yoksa muhalefetin başarısı mı? Ben muhalefeti yeterli görmüyorum. Yeterince yol alınmadığını düşünüyorum. 2001’de işsizlik yüzde 8’di… Şimdi yüzde 30. Orta sınıf kalmadı. Böyle bir tabloda iktidar partisi hala yüzde 30’sa muhalefet başarılı değildir demektir. Bir de iktidar partisinden seçmen kopuyor ancak bu tarafa gelmiyor. Ortada duruyor. Yüzünü her an başka yöne çevirebilir. Muhalefet iktidar partisinden kopan seçmeni kazanmakta başaramıyor. CHP doğru yönetilseydi, ittifaklara gerek kalmazdı. CHP yüzde 40’lara çıkardı. Geçmişte, Ecevit döneminde çıktı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hüseyin çimenli
 6 Temmuz 2022 Çarşamba 18:32
Bana Göre İZMİR e gelmiş geçmiş en iyi İL başkanı ALAATTİN YÜKSEL dir neden mi 30 ilçeyi iyi bilen dedikodu ile asla yol almayan birebir örgütü dinleyen araştıran yönetim ile iştişare eden bir kişiliktir sayın ALAATTİN YÜKSEL. GENEL MERKEZİN ALAATİN BAŞKANIN SESİNE KULAK VERMELİ BENİM FİKRİM
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir