MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer’den sanal koşuya davet
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2021 Cumartesi 13:38

Başkan Soyer’den sanal koşuya davet

Bu yıl pandemi önlemleri altında sınırlı sayıda atletin katılımıyla düzenlenen Uluslararası 2. Maratonİzmir’in startı yarın sabah Şair Eşref Bulvarı üzerinde verilecek. Maratonİzmir'i #Bizkoşarız platformu üzerinden sanal ortamda koşacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm İzmirlileri Maratonİzmir'i Türkiye'nin ilk sanal koşu platformu www.bizkosariz.org üzerinden koşmaya davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 2. Maratonİzmir, yarın koşulacak. Yarışın startı saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı üzerindeki İZFAŞ Binası önünden verilecek. 42 kilometrelik dev yarışta 400 atlet mücadele edecek. Sabah 07.20’de başlayacak 10 kilometrelik yarışta ise 914 atlet birincilik için koşacak.

Başkan Soyer de sanal ortamda koşacak
Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda atletin katılımıyla gerçekleştirilecek Maratonİzmir'i #Bizkoşarız platformu üzerinden sanal ortamda koşacak Başkan Tunç Soyer, tüm İzmirlileri Maratonİzmir'i Türkiye'nin ilk sanal koşu platformu www.bizkosariz.org üzerinden koşmaya davet etti. Maratonİzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atletizm Federasyonu’nun pandemi nedeniyle belirlediği tüm sağlık kriterlerine harfiyen uyulduğunun altını çizen Soyer "Önemli bir salgın sürecinden geçiyoruz. Şimdi daha fazla izole olup sözlerimiz ve davranışlarımızla yol göstericilik yapmalıyız. Bu düşünceyle  tüm COVID-19 önlemleri alınan Maratonİzmir'de pisti sınırlı sayıdaki atlete bırakıyor, koşuya www.bizkosariz.org üzerinden sanal olarak katılıyorum" dedi.



İsteyen sanal olarak koşacak
Dileyenler, #BizKoşarız platformu üzerinden koşuya sanal olarak katılabilecek. Bunun için öncelikli olarak Facebook profili, Google hesabı veya e-posta adresiyle #bizkoşarız Sanal Koşu Kulübü’ne kayıt olunması, profilin GPS cihazı, akıllı saat ve telefon uygulaması ile eşleştirilmesi gerekiyor. Kayıt işleminin tamamlanmasının ardından sanal koşu ve meydan okuma seçilip koşu başlayacak.  Sanal koşuda 10 bin metre tamamlandığında puan karşılığı ödül kazanılacak.

Maraton’da pandemi önlemleri
Maratonİzmir’de pandemi önlemlerine büyük özen gösterilecek. Sporcular maskeleri takılmış, ateşleri ölçülmüş ve el hijyeni sağlanmış şekilde göğüs numarası, çanta ve çiplerini alacaklar. Kayıtlar tek kullanımlık kalemlerle yapılacak. Sporcular, yarış günü alana tek noktadan ve sağlık önlemleri çerçevesinde alınacak. Her sporcu bir diğerinden en az 1.5 metre uzaklıkta olacak. Yarışın startı her üç saniyede bir dörderli gruplar halinde verilecek. Madalyalar elden değil, poşet içinde takdim edilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir