MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'in seyyar makamı yola çıktı: İlk durak Buca!
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2019 Pazartesi 16:55

Başkan Soyer'in seyyar makamı yola çıktı: İlk durak Buca!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, seyyar makam aracıyla muhtarların ve vatandaşın ayağına gitti. Ziyaretlerde talep ve şikayetleri dinleyerek not alan Soyer, önemli açıklamalarda bulundu.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, 31 Mart yerel seçimlerinde verdiği vaatleri bir bir hayata geçiriyor.

Başkan Soyer, seçim sürecindeki cemre toplantılarında açıkladığı ‘seyyar makam’ uygulamasının startını Buca ilçesiyle verdi. 

Başkan Soyer,  Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve büyükşehir belediyesi bürokratları, seyyar makam aracıyla Buca’nın mahallelerini ziyaret etti. 

TEK TEK DİNLEDİ, NOT ALDI
Soyer, seyyar makam aracıyla ilk ziyaretini Akıncılar Mahallesi’nin Muhtarı Murat Arslan’a yaptı. Burada, Muhtar Arslan’ın taleplerini dinleyen Soyer ardından ise vatandaşlarla sohbet ederek istek ve şikayetleri tek tek not aldı. Soyer ardından da İnönü Mahallesi’ni ziyaret etti. İnönü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Mechu’nun bulunduğu ziyarette vatandaşları dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, önemli açıklamalar yaptı.

“OTOBÜS SIKIŞIKLIĞINI BİTİRECEĞİZ”
İnönü Mahallesinde yaşayan vatandaşların ESHOT sefer aralığından şikayet etmesi üzerine Soyer, “Otobüslerdeki sıkışıklık için aralık ortası gibi 30 tane yeni otobüs alacağız. 2020’de de 80 tane alıp, otobüs sıkışıklığını bitireceğiz. Biraz daha sabır etmenizi bekliyorum. Ondan sonra da daha takviye olacak, süreler daralacak. Otobüs sorunu çözülecek. Tabi asıl hikaye metro ile değişecek. Metro’nun ihalesine de 2020 yılında çıkacağız. Metro bu şehri bambaşka bir hale getirecek” dedi.

PROJENİN ÖZÜ, VATANDAŞLA DAHA YAKIN TEMASTA BULUNMAK
‘Seyyar Makam’ uygulamasına ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu projenin özü; vatandaşla çok daha yakın temasta bulunmak. Öyle yerlere gidiyoruz ki muhtar; ‘Başkanım 20 senedir büyükşehir belediye başkanı gelmemişti’, ‘belediyenin bürokratlarını karşımızda hiç görmemiştik’ diyor. Biz aslında aynı ekibiz. Muhtarla belediye beraber çalışmak zorunda zaten… Biz bir taraf değiliz. Biz ancak beraber çalışırsak vatandaşın derdine derman üretebiliriz. Dolayısıyla biz, onları klavuzumuz, rehberimiz gibi görüyoruz, bundan sonra da böyle göreceğiz. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki 4 buçuk yıllık dönem içinde en çok muhtarlara kulak verecek. Onları dinleyeceğiz, onları duyacağız. Biliyoruz ki her biri mahallesinin sorununu en iyi bilen, çözümüne en çok kafa yoran insanlar. Bizim onları dinlememiz lazım. Bu araç ve proje bunun için” diye konuştu.

Seyyar Makam’da basın mensuplarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, soruları da yanıtladı.

“YERİNDE GÖRMEK LAZIM”
 “Büyükşehir’de muhtarlarla sürekli toplantı yapıyorsunuz.  Alana inme ihtiyacını neden hissettiniz?” sorusunu yanıtlayan Soyer, “ Bazen söyledikleri şeyi yerinde görmemiz gerekiyor. Kağıt üzerinde çok anlam taşımıyor bazen, yerinde görmek lazım. Ne taşınacak, nereye hangi çözüm üretilecek, yerinde görmeden o kararı vermek doğru olmuyor. Onun için bazı konuları yerinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU HİKAYEYİ BÖYLE SÜRDÜRECEK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Başkan Soyer, vatandaşlardan gelen taleplerin planlamasına ilişkin ise, “Bunlar zaten çoğunu planladığımız işler. Kimse aslında çok mucizevi talepleri peşinde değil. Pazaryeri, çocuk parkı gibi talepler geliyor. Biz bunları zaten biliyor ve planlıyoruz. Ama onların, bunu doğrudan söylüyor olması ve bizim dinlememiz… Ben bu hikayeyi böyle sürdürecek olmaktan çok mutluyum. Bugün daha ilk… Bunu sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

“HER FIRSATTA ÇIKACAĞIM”
“Seyyar Makam uygulamasını hangi sıklıkla gerçekleştireceksiniz?” sorusuna, yanıt veren Soyer, “Her fırsatta çıkacağım. Altı ayı doldurduk, tebrik ziyaretlerimiz biraz hafiflemeye başladı. Daha bol zaman bulabilir hale geleceğim, zamanı kendim planlayabilir hale geleceğim ve bundan sonra çok daha fazla yapacağım” dedi.

NEDEN BUCA’DAN BAŞLADI?
Uygulamaya Buca ilçesinden start verilmesinin gerekçesini açıklayan, “Buca en büyük ilçemiz. Bucalı muhtarlarımızı dinledikten sonra yerinde görmemiz gerekenlerin sayısı fazlaydı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir