MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayındır’da sanat dolu günler
Kültür-Sanat
28 Eylül 2017 Perşembe 18:43

Bayındır’da sanat dolu günler

7. Egeart Sanat Günleri kapsamında 28-29 Eylül tarihlerinde Bayındır’da gerçekleşecek olan 9. Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi/Sanat Etkinlikleri, Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde yapılan açılış ile başladı.

Açılışa Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin yanı sıra İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından  açılış konuşmaları yapıldı, plaket ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Kongre açılışında yaptığı konuşmada Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ‘‘Maalesef çoğu kez bilimsel gelişme ve ilerlemeleri göz önünde bulundurup kültür ve sanatı göz ardı ediyoruz. Bunun sonucunda da hayatın anlamını kaçırabiliyoruz. Oysa geçmişten bizlere kalan şeylere baktığımızda, istediğimiz, yaşamasını arzu ettiğimiz ve görmekten mutluluk duyduğumuz eserler, hep sanat eserleridir. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde ilçemizde sosyal hayatın gelişmesi ve hemşehrilerimizin kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşabilmesi için birçok çalışma gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz; ilçemizin önemli tarihi eserlerinin restorasyonu devam ediyor, Bayındır’ın kültür ve tarihini aydınlatacak kitaplar yayınlıyoruz, etkinliklerimiz ile folklorumuza sahip çıkıyoruz… Değerlerimizin araştırılarak sonraki kuşaklara aktarılmasına büyük önem veriyoruz. Bu vesileyle çok değerli bir etkinlik olan Egeart Sanat Günleri çerçevesinde, Türk sanatı, tarihi ve folkloru açısından önemli gördüğümüz böylesi bir kongreye ev sahipliği yapmanın ve siz kıymetli bilim insanlarıyla bir arada bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz’’ dedi.

Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulundaki Uluslararası Türk Sanatları Sergisi açılışı yapıldı. Kongre öğleden sonra üç salonda yapılan oturumlarla devam etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir