MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı
Dünyadan
24 Ocak 2022 Pazartesi 08:25

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Covid-19 tedbirlerine karşı düzenlenen ve yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı gösteride çıkan olaylarda 15 kişinin yaralandığı, 70 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa, Hollanda, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinden gelerek Brüksel'de toplanan yaklaşık 50 bin kişi protesto düzenledi

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 2

Brüksel'deki AB kurumları yakınında yapılan protestoda polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.

Çatışmalarda 3 polis ile 12 göstericinin yaralandığı açıklandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 3

Brüksel polisi, yaralıların hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurdu. Ayrıca polise taşlar ve sopalarla saldıran gruplardan 70 kişinin gözaltında olduğu, haklarında işlem başlatıldığı kaydedildi.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 4

Göstericiler arasından bir grubun saldırdığı AB Dış İlişkiler Servisi (EEAS) binasında da ciddi hasar oluştu. Binanın camları kırıldı, girişi kullanılamaz hale geldi.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 5

EEAS'ın başında bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, olaylardan sonra inceleme yaptığı binaya yönelik saldırıyı kınadı.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 6

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Borrell, "anlamsız tahribat ve şiddete" karşı görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 7

EEAS'tan yapılan açıklamada da "Bugün şahit olduğumuz şiddet ve binamıza yapılan saldırı, AB ve EEAS olarak savunduğumuz her şeyin utanç verici bir ihlalidir" denildi.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 8

Brüksel'de Covid-19 tedbirlerine karşı düzenlenen gösteride AB kurumlarının yakınındaki 50. Yıl Parkı'nda toplanan on binlerce kişinin protestosu şiddet olaylarına sahne oldu.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 9

Göstericilerden Antifa adlı sol örgüte mensup oldukları belirtilen grupla polis arasında çatışma çıktı, çevredeki çok sayıda sivil araç ve polis aracı tahrip edildi.

Belçika'da olaylı gösteri: 15 yaralı, 70 gözaltı - 10

Polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler bazı binalar, otobüs durakları ve bir metro istasyonu gibi yerlere zarar verdi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir