MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama'da tarihi kermese görkemli final!
Kültür-Sanat
27 Haziran 2022 Pazartesi 11:42

Bergama'da tarihi kermese görkemli final!

7 gün boyunca gece-gündüz süren etkinliklerin finalinde Asklepion Antik Tiyatro'da sahne alan Sertab Erener muhteşem bir konser verdi.

Kadim Şehir Bergama’nın düğünü olarak kabul edilen, 1937 yılından beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile tam 86 yıldır aralıksız organize edilen Türkiye'nin ilk, Dünya’nın ikinci yerel festivali Bergama Kermes Festivali sona erdi.

7 gün boyunca gece-gündüz süren etkinliklerin finalinde Asklepion Antik Tiyatro'da sahne alan Sertab Erener muhteşem bir konser verdi. Sanatçı Sertab Erener'e Parşömen’den yapılan plaket veren Başkan Hakan Koştu, kermes finalindeki muhteşem konser için teşekkür etti. 86. Bergama Kermes Festivali’nde yıldızlar geçidi, 20 Haziran Pazartesi günü Melek Mosso konseri ile başladı. Gündüz birçok etkinlik, faaliyet, yerli yabancı halk oyunları gösterileri, Lunapark ve stantlar ile renklenen festivalde Kubat, Tuğba Yurt, Ahmet Şafak, Hüsnü Şenlendirici ve sürpriz bir şekilde festivale katılan ve hayranları için şarkı söyleyen Hakan Altun, Mustafa Cihat Kılıç, Öykü Gürman, Ünlü Türk Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Kozak Günü etkinliğinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Hale Yamaner katıldı.

SERTAB ERENER, ASKLEPİON'UN BÜYÜSÜ İLE BİRLEŞTİ, ORTAYA UNUTULMAZ ANLAR ÇIKTI
19 bin kişinin katılımı ile Asklepion Antik Tiyatro en kalabalık konserlerinden birisine ev sahipliği yaptı. Kermes festivalinin finalinde Asklepion Antik Tiyatro'nun büyüsü, Türkçe Pop'un Sopranosu Sertab Erener ile birleşince ortaya unutulmaz anlar çıktı.

BAŞKAN KOŞTU'DAN TEŞEKKÜR
Konserin sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama kağıdı Parşömen'den yapılan plaketi, Sertab Erener'e verdi. Sanatçı Sertab Erener bu özel hediye için, "Sahne hayatım boyunca aldığım en özel, en anlamlı plaket" dedi.

Kermes Finali'nin muhteşem konserinde yaptığı konuşmasında Türkçe Pop'un Sopranosu Sertab Erener'e muhteşem sahnesi için teşekkür eden Başkan Koştu, "Son yılların en kalabalık en coşkulu kermes festivalini doyasıya yaşadık. Bir hafta süren festivalimizi bu akşam muhteşem bir şekilde sonlandırdık. Kermesimizi coşku ile yaşayan, bizlere iyi duygularını ileten tüm hemşehrilerime ve festivalimizin sorunsuz bir şekilde yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi.

86. Uluslararası Bergama Kermesi son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda aynı saatlerde "Rehavi Sıra Gecesi" etkinliği yapıldı. Sıra gecesinde türkülerle iklim iklim dolaşma fırsatı bulan vatandaşlar, her bir türküye eşlik ettiler. Konserin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah, Rehavi Sıra Gecesi Grubu’na plaket vererek, teşekkür etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir