MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beşiktaş evinde hata yapmadı!
Spor
18 Mart 2023 Cumartesi 21:21

Beşiktaş evinde hata yapmadı!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Siyah beyazlılar, ligde üst üste 3. galibiyetini alarak puanını 49'a yükseltti.

Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş ve İstanbulspor, Vodafone Park'ta kozlarını paylaştı.

Siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Omar Colley, Masuaku, Salih Uçan, Hadziahmetovic, Ghezzal, Gedson Fernandes, Cenk Tosun, Aboubakar'ı tercih etti.

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Tuncer Duhan Aksu, Lokilo, Muammer Sarıkaya, Ba, Ethemi, Loshaj, Eze 11'ini sahaya sürdü.

Beşiktaş 42. dakikada Cenk Tosun'un şutuyla 1-0 öne geçerken, 56'da Vincent Aboubakar'ın uzaktan attığı şık gol ile skoru 2-0'a getirdi. Konuk takım 70'te Lokilo ile farkı 1'e indirdi: 2-1. Kartal 90+3'te Redmond'ın ceza sahası dışında attığı gol ile farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1.

Siyah beyazlılar mücadeleyi 3-1 kazanırken üst üste 3. galibiyetini elde etti. Beşiktaş puanını 49 yaptı. 3 maçlık galibiyeti sona eren İstanbulspor 24 puanda kaldı.

Ghezzal 153 gün sonra ilk 11'de

Son olarak ligin 10. haftasında Trabzonspor ile 16 Ekim 2022'de oynanan karşılaşmaya 11'de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyemedi.

Ghezzal, Demir Grup Sivasspor ile oynanan 23. hafta mücadelesinin son dakikasında oyuna dahil olurken, Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesinde bir başka sakatlık daha yaşayarak yine takımdan ayrı kaldı.

Antalyaspor ile oynanan erteleme maçı öncesinde 11 kişilik kadroya dahil edilen Ghezzal, ısınma sırasında yaşadığı sakatlıkla sebebiyle son anda kadrodan çıkarıldı. Siyah-beyazlı oyuncu, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Ghezzal, Trabzonspor maçının ardından İstanbulspor müsabakasıyla 153 gün sonra yeniden siyah-beyazlı formayla taraftarlarının önüne çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

22. dakikada maçtaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş'tan geldi. Ghezzal'ın sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağa ceza yayı üzerindeki Masuaku çok sert vurdu ama top az farkla yandan auta çıktı.

42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ taraftan kazanılan korner atışında topun başına geçen Rachid Ghezzal, bu kez kale sahasının içine ortaladı. Savunmanın arasında iyi yükselen Cenk Tosun, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

50. dakikada İstanbulspor gole yaklaştı. Beşiktaş savunmasında Masuaku'nun kafayla uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası dışından Loshaj çok sert vurdu. Kaleci Mert'in de müdahale ettiği meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

56. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. İstanbulspor'un kullandığı taç atışında Cenk Tosun meşin yuvarlağı kapıp bekletmeden Aboubakar'a aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden plase bir vuruşla topu filelere göndermeyi başardı: 2-0

70. dakikada İstanbulspor farkı 1'e indirdi. Mert Günok'un pasında araya giren Lokilo, sağdan ceza sahasına hareketlenen Ethemi'yi gördü. Bu futbolcu bekletmeden penaltı noktasına çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Lokilo sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1

73. dakikada İstanbulspor bir kez daha gole yaklaştı. Colley'nin kafayla uzaklaştırmak istediği top Emir Kaan Gültekin'de kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez aşırtma bir vuruş denedi ama kaleci Mert Günok bu pozisyonda gole izin vermedi.

75. dakikada sol kanatta topla buluşan Emir Kaan Gültekin'in savunmanın arkasına gönderdiği ortada ceza sahası içine hareketlenen Ethemi, rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun şut atacağı sırada Mert Günok kalesini terk ederken, Ethemi ve Colley yerde kaldı. Boşta kalan meşin yuvarlak kaleye yönelirken, Colley yerden kalkarak topun çizgiyi geçmesine engel oldu.

89. dakikada bu kez Beşiktaş direğe takıldı. Sağ kanatta topla buluşan Redmond, rakibinden sıyrılıp son çizgiye inerken ön direğe ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Maxim'in kafa vuruşunda, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

90+3. dakikada Beşiktaş bir kez daha farkı 2'ye yükseltti. Hadziahmetovic'in pasında orta sahada topu alan Redmond, 3 rakibinden sıyrılıp ceza yayı önüne kadar geldi. Bu futbolcunun sol ayakla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 3-1

Mücadele Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir