MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca'da dijital dershaneye talep yağmuru!
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2020 Çarşamba 09:38

Buca'da dijital dershaneye talep yağmuru!

Buca Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan Dijital Dershane projesine Bucalı gençler yoğun ilgi gösterdi. İlköğretim ve lise öğrencilerine 4K videolu konu anlatımlarından psikolojik desteğe, soru çözümlerinden deneme sınavlarına kadar her alanda eğitim sunan platforma bir haftada bin 20 öğrenci kayıt oldu.

Buca Belediyesi’nin ilköğretimden üniversiteye kadar her yaş grubu öğrencinin özgür ve eşit bir eğitim alması için hayata geçirdiği “Dijital Dersane” projesi öğrencilerin beğenisini kazandı.

“dijitaldershane.buca.bel.tr” adresi üzerinden bir eğitim kurumunun sunmuş olduğu tüm dersleri ücretsiz olarak izleme şansı yakalayan öğrenciler, eğitimlerine kesintisiz devam etme şansı yakaladı. 5’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar ilkokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra açık öğretim gören ortaokul ve lise öğrencilerine de eğitim desteği sağlayan platforma bir hafta gibi kısa bir sürede bin 20 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrenciler, online kayıt imkanı sunan ‘Dijital Dershane’ platformunu bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından dilediği zaman dilediği yerde takip etme mutluluğu yaşadı. Platforma yapılan kayıtlarda en yüksek katılım, Liselere Giriş Sınavı (LGS)  ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerden oldu. Sisteme kayıt yaptırıp eğitimine başlayan bin 20 öğrencinin 624’ünü, 8 ve 12’inci sınıf öğrencileri oluşturdu.

YAPAY ZEKÂ SAYESİNDE ÖNERİLER YAPILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak, uzman eğitmenler tarafından çekilen 4K çözünürlükteki ders videoları, binlerce soru çözümü ve deneme sınavlarını barındıran Dijital Dershane,  Dijital TV Platformu ile de rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Yapay zekâya sahip sistemde öğrencinin yanlış yaptığı sorular tespit edilerek, tekrar etmesi gereken konular öneriliyor, konu tarama testleri ile de soru çözümü pratiği arttırılıyor. 

Sınav stresini yenmek için verilen desteğin yanı sıra diyetisyen desteği de sağlayan Dershane, öğrencilerin sağlığı ve düzenli beslenmesi için öneriler sunuyor. Velilerin eğitim endişelerini de en aza indiren sistem, veli takip sistemi ile ebeveynlere öğrencilerinin izlediği dersleri, soru çözümlerindeki başarılarını ve diğer istatistiki bilgileri sağlıyor. Platformda yer alan 7/24 canlı destek sistemi ile öğrenci ve velilerin yaşadığı sorunlar anında çözüme kavuşturuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir