MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir CHP Grubu Buca Cezaevi planını yargıya taşıdı!
Politika
28 Kasım 2022 Pazartesi 15:31

Büyükşehir CHP Grubu Buca Cezaevi planını yargıya taşıdı!

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının yeniden planlanması tartışmaları sürüyor. Bakanlığın CHP, Büyükşehir ve meslek odaları tarafından tepkilere uğrayan planı yargıya taşındı. Büyükşehir Meclisi CHP Grubu Bölge Adliye Mahkemesi'ne dava dilekçesi teslim etti. CHP Grup Başkanvekili Aydın yaptığı açıklamada, "Oraya o inşaatı yapamayacaklar. Kaça sattılar, ne yapacaklar bilmiyoruz. İzmir halkı ve CHP buna izin vermeyecek’’ dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının yeniden planlanması tartışmaları sürüyor.

Geride kalan ay Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan odaklı düzenlemesinin meclis gündemine geleceği gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlar gündeme damga vurmuştu.
Bakanlığın planlarına askı sürecinde CHP İzmir, Büyükşehir Meclisi ve meslek odalarından ticaret alanı ve konut odaklı vurgusuyla itiraz gelirken, AK Parti cephesi yeni düzenlemede yaklaşık 40 bin metrekare sosyal donatı alanı olduğunu savunmuştu.

Süreçte Büyükşehir ile TMMOB ve meslek odalarını bir araya getiren zirvede ortak mücadele planı kararı çıkmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Zehirli Sao Paulo gemisiyle mücadelede nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız. İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz” yargı sinyali vermişti.

Gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gelerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın cezaevi planlarına iptal davası açtı. 

"KAÇA SATTILAR, NE YAPACAKLAR BİLMİYORUZ!"
Dava dilekçesini teslim etmeden önce bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, "İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Meclisi olarak bugün buradayız. Buca Cezaevi eski alanının inşaata ranta kamu yararına aykırı şekilde kullanılmasına karşı çıkmak için hep birlikteyiz. Nasıl ki bundan önce ‘O Metro Buca’ya gelecek, biz haklıyız’ hukuken hiçbir eksiğimiz dedik ve öyle oldu. Nasıl ki ‘asbest yüklü gemiyi Sao Paulo’yu İzmir’e sokmayacağız’ dedik. Çünkü haklıydık, çünkü doğru bir şeyi savunuyorduk ve o gemiyi geri gönderdik tüm İzmir halkı olarak bunu başardık. Ve şimdi Buca Cezaevi alanı halkındır ve yeşil alan olacaktır. Oraya o inşaatı yapamayacaklar. Çünkü biz hukuken doğru yerdeyiz ve İzmir halkının seçilmiş temsilcileri olarak İzmir halkının haklarını savunma görevimizi yerine getiriyoruz. Bugün CHP Meclis Grubu Buca Cezaevi’ni inşaata ve ranta açan sözde Çevre Bakanlığı’nın hukuka aykırı, kamu yararına aykırı planının iptali için dava açmaya geldi. Birazdan dava dilekçemizi mahkemeye sunacağız. İçinde bulunduğumuz dönemin tüm hukuksuzluklarına rağmen, yargının içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen CHP hukuka inanmaya devam ediyor. Sorunlarını demokratik meşru yollarla ve hukuk yollarıyla çözmeye devam ediyor. İzmir halkına şunu söylemek istiyoruz, Bizim yanımızda olun birlikte harekete edelim Buca Cezaevi alanını ranta ve talana açmalarına izin vermeyelim. İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı’nda biz Kordon’da 100. Yılı kutlarken beyefendiler tapu dairesinde bu araziyi sattılar. Kaça sattıklarını bilmiyoruz, ne yapacaklarını da bilmiyoruz. Şunu söylüyoruz İzmir halkı ve CHP buna izin vermeyecek. Çünkü hakkı, hukuku ve adaleti biz savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Buca Cezaevi halkındır ve halkın kalacak’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir