MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de Bayram sonrası meclis mesaisi: Hangi kararlar alındı?
Yerel Yönetimler
15 Ağustos 2019 Perşembe 19:22

Büyükşehir'de Bayram sonrası meclis mesaisi: Hangi kararlar alındı?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci oturumu Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşirken, toplantıda önemli kararlar alındı, flaş adımlar atıldı. Meclis'te yerel gazetelere destek amacıyla yapılacak uygulama hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edilirken, AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, aynı uygulamanın yerel internet haber siteleri için de geçerli olması için sözlü önerge verdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Mecliste önemli kararlar alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, yerel basına destek amacıyla hayata geçirilecek olan önergenin internet haber siteleri için de uygulanmasına dair sözlü önerge verdi. Komisyonlara gönderilen önerge mecliste onaylandığı takdirde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetleri, İzmir’de yayın yapan yerel gazetelerin yanı sıra yerel internet haber sitelerinde de yayınlanacak, söz konusu karar özetlerinin ilan giderleri ise Belediyenin Basın Yayın Şube Müdürlüğünün ilan giderlerinden karşılanacak.

IŞILAY SAYGIN’IN ADI O MEYDANA VERİLSİN

AK Parti Grubu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı, Buca Belediye Eski Başkanı Işılay Saygın’ın isminin Buca Çevik 1 Meydanı’na verilmesi yönünde önerge verdi. Önerge komisyonlara gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ESHOT’A İKİ TRANSFER

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı kadrosunda görev yapan Pınar Meriç’in, ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna; Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı kadrosunda görev yapan Vecdi Koru’nun ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna atandığı dair meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

SOYER O ZİRVEYE KATILACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 30 Ağustos - 01 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan İkinci Uluslararası Belediye Başkanları Birlikte Yaşama Zirvesi'ne katılacak.

BAŞKANA YAKLAŞIK 9 MİLYONLUK YETKİ

Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi ve protokol doğrultusunda projeye büyükşehir belediyesi bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılması görüşüldü. Önerge komisyonlara gönderildi.

İZDENİZ’DE SERMAYE ARTTIRIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu İZDENİZ A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan; şirket sermayesinin 124 milyon 250 bin TL'den, 25 milyon TL arttırılarak 149 milyon 250 bin TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda,  belediyenin İZDENİZ A.Ş. içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için payına düşen ve yüzde 92,90’a tekabül eden 23 milyon 225 bin TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışı yapılması meclis toplantısında gündeme geldi. Önerge komisyonlara gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEMEK İÇİN ÖNEMLİ HAMLE!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, çocuk istismarının önlenebilmesi adına İzmir’de büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda bulunan parklara kamera sistemi kurulacak.

O ÖNERGEDE ‘BAŞKANLIK MAKAMI OLURU’ İBARESİ ÇIKARILDI

Yerel basına destek amacıyla; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetlerinin, İzmir’de yayın yapan ve Başkanlık Makamı Olur’u ile uygun görülen Yerel Gazetelerde yayımlanması, söz konusu karar özetlerinin ilan giderlerinin Belediyenin Basın Yayın Şube Müdürlüğünün ilan giderlerinden karşılanması hakkındaki önerge bir önceki meclis toplantısında komisyonlara gönderilmişti. Komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelen önergede AK Parti Grubu’nun önceki toplantıda itiraz ettiği ‘Başkanlık Makamı Olur’u ile uygun görülen Yerel Gazetelere’ ibaresinin çıkarılması dikkat çekti. Meclisten oy birliğiyle geçen önergede yapılan değişikliğe göre; İzmir genelinde dağıtımı yapılan yerel gazetelere Başkanlık Makamı Oluru aranmaksızın bütçe eşit şekilde dağıtılacak ve kararlar birlikte yayınlanacak.

İNTERNET HABER SİTELERİ İÇİN DE GEÇERLİ OLSUN!

AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, yerel gazetelere destek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanması ve giderlerin Büyükşehir Belediyenin Basın Yayın Şube Müdürlüğünün ilan giderlerinden karşılanması hakkındaki önergenin yerel internet haber siteleri içinde geçerli olması istemiyle sözlü önerge verdi. Önerge komisyonlara gönderildi.

İZMİR İLE CHENGDU İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

İzmir ile Çin’in Chengdu kentleri arasında işbirliğine dayalı bir ilişki kurarak kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek, turizm, ticaret ve yatırım olanaklarını desteklemek ve belediye hizmetleri alanında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla işbirliği protokolü imzalayacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir