MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den Körfez için kritik 'atık' hamlesi!
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2021 Salı 10:48

Büyükşehir’den Körfez için kritik 'atık' hamlesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her türlü yerli ve yabancı bandıralı deniz araçlarına ait atıkların alınması, atık kabul tesisi kurulması ve işletilmesi için karar alırken ihalenin kapalı teklif usulüyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez temizliği için yürüttüğü çalışmaları ileri bir boyuta taşıma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, sınırları içinde gerek ihbar gerek rutin denetimlerle deniz kirliliğine yol açacak problemlerle mücadele ederken yeni bir ihale yapmak için adım attı.

Her türlü yerli ve yabancı bandıralı deniz araçlarına ait atıkların alınması, atık kabul tesisi kurulması ve işletilmesi için karar alınırken ihalenin kapalı teklif usulüyle gerçekleştirileceği belirtildi.

İşte o karar: ''İzmir Büyükşehir Belediyesi Sorumluluğunda Bulunan Deniz ve Kara Yetki Sahalarındaki, Her Türlü Yerli ve Yabancı Bandıralı Deniz Araçlarına Ait Atıkların Alınması, Atık Kabul Tesisi/Tesisleri Kurulması ve İşletilmesi İşi''nin Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilerek yaptırılması için ilana çıkılması hk. Aynen Kabulüne.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TEMİZLİK RAPORU VERİLMİŞTİ
Kentte deniz kirliliğini önleme adına yapılanları aktarmak için belediyenin geçmiş dönemlere ait bilgilendirmesinde şu ifadeler yer almıştı:

Belediyemize ait Mavi Körfez-2 deniz süpürge gemisi, Mavi Körfez-3 deniz süpürge gemisi, Çevre 1 teknesi ve kara ekibimizden oluşan personelimiz, her gün körfezde biriken çöpleri hem karadan hem denizden topluyor.   Mavi Körfez 1 denetim botu ile İç Körfez’de atıkların yoğunlaştığı bölgeler belirlenerek kirliliğe hızla müdahale ediliyor. 

2013 yılında alınan Mavi Körfez-2 deniz süpürge gemisi, su kesiminin çok düşük olması nedeniyle sığ olan kıyılarda da yüzer çöpleri toplayabilirken,  2017 yılı Mart ayında alımı tamamlanan Mavi Körfez-3 deniz süpürge gemisi ise yüzer atıkları toplayabildiği gibi; olası deniz kazalarında oluşabilecek  petrol kirliliğine müdahale edebilecek donanıma sahip.

Ekiplerin topladığı çöpün bertarafında gövde üstü vinçli hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu da bulunuyor.

İzmir İç Körfezden; 2018 yılında 640 ton, 2019 yılında 450 ton ve 2020 yılında ise toplam 470 ton yüzer çöp toplandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir