MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den yağış teyakkuzu!
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2022 Çarşamba 14:50

Büyükşehir'den yağış teyakkuzu!

Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, kentte şiddetli yağışların yaşamı olumsuz etkilememesi için tüm kritik bölgelerde önlemlerini aldı. Ekipler aşırı yağış nedeniyle taşkın ve su birikmesi yaşanan noktalara itfaiye ekiplerinin de desteğiyle hızlı bir şekilde müdahale ediyor. İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaklaşık 200 noktadaki yatırımlarla kronik hale gelen su baskınlarının bu kez yaşanmadığını, tespit edilen 25 noktanın ise en kısa sürede çözüleceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri öğle saatlerinden itibaren yaşanan şiddetli yağışın yaratabileceği olumsuz etkilere karşı harekete geçti. Yağış öncesi alınan önlemlerin yanı sıra ızgara temizlik ve pompa ekipleri olmak üzere yaklaşık 1500 İZSU personeli ve 150 itfaiye çalışanı ihtiyaç duyuulan bölgelere anında müdahale ediyor.

Ayrıştırma projelerinin bittiği yerlerde sorun yaşanmadı
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yaklaşık 200 noktadaki yağmur suyu ayrıştırma ve dere ıslahlarına yönelik yatırımlarla kronik hale gelen su baskınlarının bu kez yaşanmadığı dile getirildi. Tespit edilen 25 noktanın ise en kısa sürede çözüleceği belirtildi. İZSU Genel Müdürlüğü, su taşkınlarına son verecek projelerini kent genelinde sürdürüyor. Kent genelinde tamamlanan ve devam eden dere ıslah ve temizlik çalışmalarının yanı sıra Emek ve Maltepe Mahallesi’nin de içinde bulunduğu 200’e yakın kritik noktada 220 kilometrelik yağmursuyu kanalı inşa eden İZSU, 270 kilometrelik hattın imalatlarına devam ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir