MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir İl Eski Başkanı ‘İnce karar'ı anlattı!
Politika
6 Mayıs 2021 Perşembe 15:28

CHP İzmir İl Eski Başkanı ‘İnce karar'ı anlattı!

19 Mayıs’ta partileşecek olan Memleket Hareketi’ne katılan ve kurucular kuruluna dahil edilen CHP İzmir İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, kararının nedenlerini açıkladı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek 'Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce ve kurmayları partileşme çalışmalarına tam gaz devam ederken, harekete katılımlar da sürüyor. 

İzmir'den son olarak CHP İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven 19 Mayıs'ta resmen siyasi parti olacak harekete katılma kararı aldı. Güven, İnce tarafından kurucular kuruluna dahil edildi.

CHP'den istifa eden Güven, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada CHP’den ayrılıp neden Memleket Hareketi’ne katıldığını açıkladı.

YOK SAYILDIK
Güven şunları söyledi:

“Muharrem İnce partiye katılmam için davette bulundu. Birlikte yol yürümek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim.

CHP’de yıllarca çeşitli görevler yaptım. Emek verdim. İl Başkanlığı yaptım.  Aranmıyoruz, toplantılara, hiçbir organizasyona  çağrılmıyoruz. Kırgınız.  En azından nezaketle aranmamız gerek. Katkımız olurdu. Yok sayıldık.

CHP ile hiçbir meselem yok. Sıkıntılı süreçler yaşandı. Eleştirdiğim şeyler var. Kendini güçlendirmiyor. Yerinde sayıyor.

Mutsuz kenarda duran bir seçmen kitlesi var. Bu seçmeni yakalamak gerek. İşsizlik  arttı. Z kuşağı geliyor. O gençlerle yeterli iletişim kurulmuyor.

Memleket Hareketi’nin  bu söylediğim konularda önemli adımlar atacağını düşünüyorum.

Memleket Hareketi’nin CHP’ye de faydası olacaktır. Muharrem İnce kent kent gezdi. CHP’de yapmaya başladı.”

19 MAYIS'TA PARTİLEŞİYOR

Tüm büyükşehirlerde ve çok sayıda ilde il başkanlarını belirleyen İnce, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs'ta ise partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunacak. "Memleket Partisi" adı altında siyasi faaliyetlerine başlayacak.

Daha önce İzmir'den  Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ile CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz CHP’den istifa edip Memleket Hareketi’ne katılmıştı. Her iki isimde kurucular kuruluna alınıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Başarılar
 6 Mayıs 2021 Perşembe 22:29
Başarilar dilerim Asuman Başkanım, vatandaş kullanıcı adlı arkadaş o dönemde referandum da alınan oya bakta ondan sonra konuş bence.
 Vatandaş
 6 Mayıs 2021 Perşembe 17:30
Siz CHP il başkanıyken size geldik. Biz sivil toplumlar olarak referandumda bu referandum çok önemli sizden görev istediğimizde bize kullandığın terim BU GENELBAŞKANIN SORUNU O DÜŞÜNSÜN dediniz. Sakın emekten bahsetmeyin sizin giblerin tek derdi bir koltuk olsunda nerde olursa olsun.
 Ganime
 6 Mayıs 2021 Perşembe 16:40
Bu il başkanını sectirdiniz sonra sizi yok saydı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir