MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de hedefteki başkan konuştu: Ben sadece tüzüğü uyguladım!
Politika
16 Ağustos 2019 Cuma 14:27

CHP İzmir'de hedefteki başkan konuştu: Ben sadece tüzüğü uyguladım!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı’dan, CHP İzmir Parti Okulu 1 inci Bölge Koordinatörü Bayır’ın istifa çağrısına yanıt geldi. Balcı, “İstifa etmeyeceğim. Tülay Hanım, Buket başkanın yönetiminin düşmesiyle ve yerine atama yapılmasıyla ilgili bir istifa çağrısı yapıyor ama ben yalnızca tüzüğü uyguladım. Gereksiz suçlamalar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de, Karşıyaka’daki istifalar sonrasında sular durulmuyor.

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Örgütü'nde 6 yöneticinin istifa etmesinin ardından tüzük gereği Başkan Buket Fatoş Erol ve yönetimi düşmüş ve bunun üzerine İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Yönetimi, Kadın Kolları İl Sekreteri Nesrin İnetaş’ı Karşıyaka Kadın Kolları İlçe Başkanı olarak atamıştı.

Hem başkan ve yönetimin düşmesi hem de kısa süre içinde yeni başkanın il kadın kolları yönetiminin içinden atanması tartışmaları beraberinde getirirken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi CHP İzmir Parti Okulu 1 inci Bölge Koordinatörü Tülay Bayır sosyal medya üzerinden İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’ya, İzmir’deki kadın temsiliyetinin az olması noktasında eleştirilerde bulunarak, istifa çağrısı yapmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Gerçekİzmir’e konuşan CHP İzmir İl Kadın Kolları Nurşen Balcı, önemli açıklamalarda bulunurken Bayır’ın eleştirileri ve istifa çağrısına da yanıt verdi.

NEDEN BENİ SUÇLUYORLAR ANLAM VEREMİYORUM!
İstifalar ve yeni ilçe kadın kolları başkanının ataması hakkında açıklama yapan Balcı, “Yönetimden 6 istifa aynı anda geldi, ben önce Buket başkanı aradım, belki istifa eden arkadaşlarla konuşur, çözülür diye ama açmadı. Tüzük gereği istifaların kabul edilip atama yapılması gerekiyordu. Uzun bir süre bekledik ama istifaları geçirmek zorunda kaldık ve atamayı yaptık. Atanan arkadaşımız uzun zamandır il kadın kollarında görev yapıyor ve herkese yakın birisi, taraf olan biri değil. Toparlayıcı bir özelliğe sahip, Karşıyaka’da herkesin sevdiği ve saydığı bir arkadaş… O yüzden onu atadık. Keşke bu olay yaşanmasaydı ama arkadaşların kendi kararları. İstifa eden arkadaşların hepsi Buket Hanım’ın yönetimi oluştururken kendi önerdiği isimler, benim önerdiğim kimse yok, ben nasıl istifa önerisi yapabilirim ki. Neden beni suçluyorlar anlam veremiyorum” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ADAY DEĞİLİM AMA KADINLAR İÇİN MÜCADELEM SÜRECEK
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın Eşi ve CHP Parti Eğitmeni Tülay Bayır’ın eleştirilerine ve istifa çağrısına da yanıt veren Balcı, “İzmir’de kadın temsiliyeti az evet. Ama benim bunun için ne kadar mücadele ettiğimi Ankara’daki genel başkan yardımcılarımız,  Milletvekillerimiz biliyor. Çok mücadele ettik ama istediğimiz sonuçları alamadık, bu konuda ben de üzgünüm. Ancak Tülay Hanım da bize bu konuda destek olursa, girişimlerde bulunursa daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben önümüzdeki dönem için aday değilim ama kadınların temsiliyeti noktasında mücadelem devam edecek” açıklamasında bulundu.

İSTİFA ETMEYECEĞİM, BEN TÜZÜĞÜ UYGULADIM!
İstifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Başkan Balcı, “İstifa etmeyeceğim. Tülay Hanım, Buket başkanın yönetiminin düşmesiyle ve yerine atama yapılmasıyla ilgili bir istifa çağrısı yapıyor ama ben yalnızca tüzüğü uyguladım. Gereksiz suçlamalar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir