MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de o ilçede toplu istifa: Başkan ve yönetim düştü!
Politika
15 Ağustos 2019 Perşembe 18:36

CHP İzmir'de o ilçede toplu istifa: Başkan ve yönetim düştü!

CHP Karşıyaka’da Kadın Kolları İlçe Yönetimi’nde 6 ilçe yöneticisi istifa etti. İstifalar sonrası Başkan Buket Fatoş Erol ve yönetim tüzük gereği düştü. Karşıyaka'da geçtiğimiz ay ana kademe ilçe yönetiminde ve gençlik kollarında da istifalar yaşanmıştı. İstifalar sonrası Gerçekizmir’e konuşan Buket Fatoş Erol, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kadın Kolları İl Sekreteri Nesrin İnetaş’ın Karşıyaka Kadın Kolları İlçe Başkanı olarak atandı.

GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) 'kale'si olarak nitelendirilen Karşıyaka’da istifa hareketliliği sürüyor. Geçtiğimiz ay ilçe yönetiminde bazı başkan yardımcıları 'istifa' kararı almış, gençlik kolları yönetiminde de başkan ve yönetim istifa etmişti.

Karşıyaka’da kadın kollarında da toplu istifa yaşandı. İlçe yönetiminde 6 yönetici istifa etti. Yaşanan istifalar doğrultusunda CHP Karşıyaka Kadın kolları Başkanı Buket Fatoş Erol ve yönetim tüzük gereği düştü.

CHP’de yönetim içinde yarıdan bir fazla istifa yaşandığında tüzük gereği başkan ve yönetim düşüyor.

YENİ BAŞKAN ATANDI!

İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve il yönetimi Kadın Kolları İl Sekreteri Nesrin İnetaş'ı, Karşıyaka Kadın Kolları İlçe Başkanı olarak atadı. İnetaş il sekreterliği görevinden istifa edecek.

EROL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

İstifalar sonrası Gerçekizmir’e konuşan Buket Fatoş Erol, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erol şunları söyledi:

"Herkesin örnek gösterdiği yönetimdik. Yaşanan istifalar sonrası şaşırdım. Partide bir biat meselesi var. İşlerine gelmediği zaman ‘çekilin’ diyorlar ve böyle düşmeler yaşanıyor. Başımıza bunun geleceği varmış. Benim hiçbir yöneticiyle kişisel sorunum yoktu. İstifaların gerekçelerini sordum. Belirgin bir gerekçe yoktu. Gerekçeler arasında sağlık sorunu ve iş yoğunluğu var. İstifalar aynı gün yürürlüğe girince yönetim düşmüş oluyor. İl Kadın Kolları Başkanımız Nurşen Hanım’a bana sormadan istifaların aynı anda neden işleme alındığını sordum. Genel Başkanımıza da sordum. Aldığım bir duyuma göre İl Kadın Kolları Başkanımız da bir yöneticiden bizzat istifa istemiş. Yönetimden 3 kişiye seni kadın kolları başkanı yapalım teklifleri gitti. CHP bu zihniyetle nasıl iktidar olacak. Çalışkan insanlar böyle yok edilirse nasıl olacak. Ben CHP’yi düşünüyorum. Zaten 3 ay sonra seçimler var. Benim makama ihtiyacım yok. Parti eğitmeniyim zaten. Bu şekilde partime faydalı olmaya devam edeceğim. Bu zihniyetin yok olması gerek. Bir belediye başkanı değiştiği zaman diğer kadrolar değişecek diye bir şey yok."

BALCI'DAN YANIT

İl Kadın kolları Başkanı Nurşen Balcı ise, Erol'un açıklamalarına yanıt verdi. Balcı, " Buket Hanım’ın açıklamalarına saşırdım ve üzüldüm. İstifalar sonrası kendisini 2-3 kez aradım  ancak açmadı. Ondan sonra yürürlüğe koyduk istifaları. Kimseyi istifa et diye aramadım. Seçimle gelenin seçimle gitmesini savundum hep… Yöneticileri kendisi istemişti. Bizim önerimiz olmadı" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cengiz
 16 Ağustos 2019 Cuma 00:10
Sayın İlçe Başkanının akrabası . Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Akpınar Kent Şirketini nasıl borçlu bıraktı önce onu açıklasın da görek
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir