MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de yarış 3 adaylı kongreyle başlıyor!
Politika
9 Aralık 2019 Pazartesi 12:47

CHP İzmir’de yarış 3 adaylı kongreyle başlıyor!

CHP’de kongreler bu hafta sonu başlıyor. 14 Aralık Cumartesi ilk gün mesaisinde Bayındır’da 3 adaylı kongre olacak. Urla’da tek adaylı sandık mesaisi yaşanacak. Seferihisar’da ise çift aday ihtimali var.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimleri tamamlanırken, ilçe kongreleri 14 Aralık Cumartesi günü başlayacak.

İzmir’de ilçe başkanlıkları kongre tarihlerini il başkanlığına bildirdi. İl yönetimi, Salı günü gerçekleştireceği toplantıyla tarihler konusunda net ilanı yapacak.

İzmir’de kongrelerin ilk gün mesaisi  rekabete sahne olacak. CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği ilçeler arasında yer alan Bayındır’da 3 adaylı yarış olacak.

145 delegenin seçildiği Bayındır’da İlçe Eski Başkanı Behzat Aydilek aday. Aydilek uzun süredir saha çalışmasını yürütüyor. Aydilek delege seçimlerinde kritik mahallelerde ipi göğüslemişti.

GÜLBAY VE KARAOĞLAN DA ‘VARIM’ DEDİ

Aydilek dışında ilçe sekreteri Murat Gülbay ve Halk Hareketi öncüsü Zühre Karaoğlan da adaylığını ilan etti. Gülbay ve Karaoğlan’ın da yeterli sayıda imzayı toplayıp kongre salonuna aday olarak girmesi bekleniyor.

Gülbay adaylık açıklamasında şunları söyledi:

“Uzun yıllar parti içinde  aktif görevler aldım ve gençlik kolu başkanlığı, bilişim sorumluluğu ve  ilce sekreterliği gibi tarafıma verilen bu önemli görevlerde önce partim diyerek   bu süreçler içinde partimin aday olarak gösterdiği her aday için çıkar ve menfaat gözetmeksizin mücadele ettim. 

Parti mutfağında yetişmiş bir kardeşiniz olarak; Bayındır ilçe örgütümüzün gücüne güç katmak ve partimizi hem yerelde hem genelde iktidar yapmak üzere esaslı bir heyecan getireceğine inandığım ekibimle beraber  bu onurlu göreve talibiz.

Tarım ve hayvancılığa en önemlisi de kooperatiflere, kooperatifçiliğe büyük önem veren Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer ile çiçeğin kenti Bayındır’ımıza çok güzel projeler kazandıracağımıza inanıyoruz.

Biz Bayındır Belediyesi'ni kaybettik ama umudumuzu ve inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. O belediyeyi yeniden alacağız ve bir daha aynı hataların yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bugün ayrışma değil birleşme günüdür

Bugün umudun yeşerdiği gündür.

Bugün ben ve arkadaşlarımın bu umudu zaferle taçlandırmak üzere huzurunuzda söz verip and içtiği gündür.

Partimizin hepsi birbirinden değerli, onurlu üyelerine ve delegelerine güveniyor onların desteklerini bekliyoruz.

Her şey çok güzel olacak!”

URLA’DA TEK ADAY

Delege seçimlerinde mevcut başkan Hakan Özbadur’un destek verdiği listelerin ağırlığının hissedildiği Urla’da, Özbadur kongreye tek aday olarak girecek.

SEFERİHİSAR’DA ÇİFT LİSTE İHTİMALİ

Seferihisar’da ilçe başkanı Senem Gürer Solak yeniden aday. Solak delege seçimlerinden güçlü çıkmıştı. Daha önce Ankara’da siyaset yapan Köksal Yıldırım’ın sürpriz bir şekilde kongrede aday olabileceği öne sürüldü. Henüz resmi bir açıklama yapmayan Yıldırım’ın yeterli sayıda imzayı bulup salona aday olarak girme ihtimali var.

PAZAR GÜNÜ DE SEÇİM VAR

Pazar günü Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşanacak.Güzelbahçe’de ilçe başkanı Çağlayan Bilgen’in tek aday olarak salona girmesi bekleniyor. Çiğli’de Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün desteğini alan ilçe başkanı Mert Özcan yeniden aday… İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül kongrede Özcan’a rakip olacak.  Balçova'da da İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz'In tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir