MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den 'rozet' şov: Salıcı, Soyer ve Yücel’den çarpıcı mesajlar!
Politika
2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:34

CHP İzmir’den 'rozet' şov: Salıcı, Soyer ve Yücel’den çarpıcı mesajlar!

CHP İzmir'de rozet şov sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı törenle 3 bin kişiye 'altıok' rozeti takılmıştı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen üye katılım töreni ile bin 550 kişi CHP'ye üye oldu. Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, İl Başkanı Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer çarpıcı mesajlar verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği üye katılım törenleri devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nunda yer aldığı törende 3 bin kişiye ‘altıok’ rozeti takılmıştı.

Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle bin 200 kişiye daha Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) rozeti takıldı, toplamda ise bin 550 kişi CHP’li oldu.

Törene ev sahibi İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları, milletvekilleri, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘gericiliğe karşı mücadele’ vurgusu yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bambaşka bir Türkiye kuracağız” mesajı verdi. Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, yeni açıklanan asgari ücrete tepki gösterirken iktidarı ekonomi üzerinden eleştirdi. Salıcı ‘CHP Sivas’ın ötesine gidemez’ eleştirilerine de yanıt verdi ve iktidar mesajları verdi.

YÜCEL: MÜCADELEMİZ GERİCİLİĞE KARŞI!

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel şunları kaydetti.

Yücel, ‘’Bugün 2 Temmuz sözlerime başlarken 29 sene önce gerici, yobaz Cumhuriyet karşıtı karanlık güçlerin Sivas’ta katlettiği canlarımızı saygıyla anıyorum. Bizim mücadelemiz bu karanlık zihniyete karşı. Bizim mücadelemiz gericiliğe karşı. Mücadelemiz aydınlık bir Türkiye mücadelesi. Eşit ve özgür bireylerin yaşadığı, insanlarımız inançları nedeniyle, yaşam tarzları nedeniyle ayrıştırılmadığı bir Türkiye kurma mücadelesi. Bu mücadelede 2018 24 Haziran seçimleri öncesinde. Önemli bir adım atıldı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin birlikteliği ile Millet İttifakı kuruldu. Türkiye’nin bir çok yerine baharı getirdik. Bugün birilerinin korkulu rüyalar görmesine neden olan 6’lı Masa vatanımız, milletimize bu ülkede yaşayan tüm halkların barış içinde yaşamasını önceleyen bir siyaset anlayışı ile 20 yıldır ülkemizi yöneten karanlık zihniyete son verme azmini gösteriyorlar. Ben bu mücadelede 7 gün, 24 saat çalışan, yeni katılımları örgütleyen, başta Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya, Doğu Masası’na Türkiye’nin dört bir yanında mücadele eden milletvekillerine, Mustafa İduğ’a, her türlü baskıya rağmen inandığı değerlerden ödün vermeden hizmet eden Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Partimiz saflarına katılan tüm dostlara hoş geldiniz diyorum’’ dedi.

SOYER: BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ!

Yücel’in ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Seçim kampanyası döneminde söylemiştim. Çok renk, çok ses çok nefes İzmir. İzmir’i İzmir yapan şey 81 vilayetten gelip burada ekmeğini kazanan hemşehrilerimiz. Siyaset hayatı dönüştürme sanatıdır. Bizim siyaset yapma nedenimiz de dünyanın en güzel iklim kuşağında çocuklarımız işsiz, yatağa aç giriyorlar, mutsuz, geleceği dünyanın başka ülkelerinde arıyor. Bu bir kader değil. İçine düştüğümüz bu yoksulluk bir kader değil. Bunu değiştirmek mümkün, bunu biliyoruz, onun için siyaset yapıyoruz. Göreceksiniz bambaşka bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız.

Partiye yeni katılanlar adına konuşan Abdurrahman Polat: CHP’nin son yıllarda geçirmiş olduğu demokratik değişimi gözlemledik. CHP ile önyargıların kırılma çabalarını değerli buluyoruz. Kürt sorunun çözüm sorunun parlamento olduğu söylemini doğru buluyor, bizlere demokratik siyaset alanı açan Kılıçdaroğlu ve ekibinin çabasını karşılıksız bırakmıyoruz.

SALICI: İKTİDARI İLK SEÇİME SANDIĞA GÖMECEĞİZ!

Oğuz Kaan Salıcı: İl başkanımız bahsetti, bugün Madımak Katliamı’nın 29. Yıl dönümü. Laik Türkiye’ye yapılan ağır bir saldırıdır. Biz canlarımızı kaybettik. O değerlere yapılan saldırıcı 29 yıl geçmiş olmasına rağmen hatırlatacağız. Acımız hala dinmedi. Türkiye zor bir süreçte, doğru. Ekonomik olarak ağır koşullar yaşıyoruz. İktidarın vermiş olduğu hasar büyük. Alternatifi CHP’de gören halk kitleleri seçim yaklaştıkça daha büyük bir istekle CHP’ye katılıyorlar. Yaşamak için İzmir’e gelen Türkiye’nin Bitlis’inden, Ağrı’sından gelen yurttaşlarımızla buradayız. Mardin’de ve Urfa’daydık geçen günlerde. CHP’nin düşük oy aldığı illerde partimize katılım yaptık. Uzun zamandır Mardin’de CHP’ye iki bin kişi katılmamış geçen hafta katıldı. Viranşehir’de 1200 vatandaşımız partimize kattık. Bugün İzmir’de 1500’den fazla kardeşimizin katılım evraklarını teslim aldık. Türkiye’nin birliği bütünlüğü çerçevesinde AKP’nin dokunmadığı sorunlarını çözecek iktidarın CHP olduğunu bugün görüyoruz. CHP’nin kadroları ve politikaları hazır. 6’lı Masa ile CHP’nin iktidarını kuracak lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hazır. Bu süreci hiçbir ilimizi bir diğerinden ayırmadan örgütleyecek il başkanları ve ilçe başkanları da hazır. İktidar bize ağır saldırılarda bulundu. İktidar CHP’ye oy verirseniz size sosyal yardım yapmaz dedi, başkanlarımız burada kesildi mi sosyal yardımlar? Aksine kat ve kat artırıldı. Biz yurttaşımızın sosyal yardıma ihtiyacı olmadığı bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Dün asgari ücrete zam geldi. Ocak ayında yapılan zam Mart ayını görmedi. Temmuz ayında tekrardan zam yapıyorlar. Çok önemli bir iş yapıyormuş gibi törenle yapıyorlar bunu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6400 lira. 5500 lira asgari ücret vermekten utanmayan bir iktidar var. Biz bu iktidarı ilk seçimde sandığa gömeceğiz arkadaşlar. Erken mi olur, baskın mı olur, zamanında mı olur bilmem ama vatandaşımız Erdoğan’a kırmızı kart gösterecek. Biz inancımızı yaşamak için CHP’ye katılıyoruz dedi Eda Hanım biraz önce. CHP ile üretilen algı operasyonlarından biri de inançlı insanlarla arasına mesafe koyduğuydu. Eda’cım senin başının örtüsü bizim namusumuz. Başı açık olan da, kapalı olan da istediği yaşayacak. Herkes inandığı gibi yaşayacak. İnanç özgülüğünü sonuna kadar uygulayan bir laiklik anlayışı ile gelecek yüz yıla yürüyecek. Bir algı operasyonu da siz Sivas’ın ötesinde yoksunuz diyorlardı. En son Erdoğan bunu dediğinde biz Hakkari’de vatandaşlarımıza CHP rozeti takıyorduk. Türkiye’de gidemediğimiz, partimize katılım yapmadığımız yer yok. Rize’de partimize katılım yaptık geçtiğimiz zamanlarda. Bizim bundan sonraki mücadelemizde yol arkadaşı olacağız. Hepiniz tekrardan teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 S.Nazik Işık
 2 Temmuz 2022 Cumartesi 14:10
Hoşgelmişler, safa getirsinler, mücadele aMimiİ güçlendirsinler. Yolumuz açık, iktidarımız güçlü ve halkın sorunlarına çözüm getirici olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir