MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kongreler öncesi gözler o koltuklarda: Hangi başkan aday, hangisi değil?
Politika
11 Aralık 2019 Çarşamba 15:33

CHP'de kongreler öncesi gözler o koltuklarda: Hangi başkan aday, hangisi değil?

CHP İzmir’de hafta sonu start alacak ilçe kongreleriyle birlikte gözler 'metropol'de olacak. Sandık arifesinde mevcut başkanların tavrı da büyük ölçüde netleşti.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)  8 Kasım’da mahalle delege seçimleriyle start alan olağan kongre süreci tam gaz devam ediyor. 1 Aralık’ta mahalle delege seçimlerinin sona ermesiyle gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Parti içi yarışta rekabetin yüksek olduğu İzmir’de de mevcut ilçe başkanlarından adaylık açıklamaları gelmeye başladı.  

Başkanlardan 'varım' diyen de var, 'yokum' diyen de var. Bazıları ise henüz karar vermedi.

Kentin metropoldeki önemli ilçelerinde Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen yeni dönem için aday olduklarını açıklarken, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım kongrede ‘yokum’ dedi. Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise henüz ‘adayım’ ya da ‘aday değilim’ demedi.

‘VARIM’ DİYENLER
Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Adaylığım noktasında bir değerlendirmede bulunacağım, yönetim, kadın kolları, gençlik kolları, tüm delege arkadaşlarımızla bir eğilim yoklamasında bulunarak bir karar vereceğimi ifade etmişti. Bu noktada son aşamaya gelindi ve gerekli görüşmeleri yaptık. Bu görüşmeler neticesinde bu mücadeleyi sürdürmem gerektiği inancıyla adayım” dedi.

Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan da yeni dönem için aday olduğunu açıkladı. Özcan, “Utku Başkan belediye başkanı seçildikten sonra göreve geldik, yerel seçimde başarılı bir süreç yönettik. Örgütümüzden gelen talep üzerine de aday olmaya karar verdim. Seçilerek göreve devam etmek istedim” diye konuştu.

Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, “Dün yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, delege arkadaşlarımızın benim aday olmam konusunda eğilimleri vardı.O toplantıya Belediye Başkanımız Mustafa İduğ da katıldı, onu da davet etmiştik. Mustafa Başkana arkadaşlar bu noktada ne düşündüğünü sordular. Mustafa Başkan da ‘Asım başkanın ağzından bir adaylık konusu çıkmadı ama sizlerle belediye başkanlığı sürecinde hep beraber çalıştık, hep beraber koşturduk, benim sizlere bir vefa borcum var. O nedenle böyle bir düşünce varsa yanınızda olacağız’ dedi. Ben de istek olduğunu görünce aday olmaya karar verdim” dedi.

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu. Yıldız paylaşımında, “ Hedefler koyduk, birlikte başardık. Partimizin iktidar yürüyüşünde de birlikte yürümek, birlikte başarmak için yola çıktık. 12 Aralık Perşembe Saat 17.00’de yeni ilçe başkanlığı binamızda adaylık açıklamamda sizleri yanımda görmekten onur duyacağım” ifadelerini kullandı.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Örgüt devam diyor, biz de devam diyoruz. Örgüt ne derse o olur” dedi.

YILDIRIM ’YOKUM’ DEDİ
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırm, “Rahmetli Ertan Özen’den sonra 2 dönem üst üste ilçe başkanlığı yapma onurunu yaşamış bir ilçe başkanıyım. Bundan sonra yeni bir arkadaşımızın ilçe başkanlığı yapmasının uygun olacağını düşünüyorum. Karşıyaka örgütünün bu birikimi var, barış ve kardeşlik içerisinde bir kongre gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

O İSİMLER HENÜZ KARAR VERMEDİ
Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise aday olup olmama noktasında henüz karar vermediklerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir