MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de kurultay ne zaman yapılacak?
Politika
5 Haziran 2020 Cuma 08:52

CHP’de kurultay ne zaman yapılacak?

CHP’de pandemi nedeniyle ertelenen ve sonbaharda yapılacağı konuşulan kurultayın daha erken bir tarihte yapılması öne çıktı. Salgının seyri ve Bilim Kurulu’nun görüşü doğrultusunda kurultayın Temmuz veya Ağustos’ta yapılması gündeme geldi. Tarihin 10 Haziran’daki PM’de şekillenmesi bekleniyor.

GERÇEKİZMİR – Koronavirüsle mücadele sürerken,  1 Haziran’la birlikte yeni normalleşme süreci start aldı.

Siyasi partilerde de hareketlilik arttı.

İzmir’de İYİ Parti, ertelenen il kongresini Haziran sonuna kadar yapmayı planlarken,  AK Parti’de de yaz ayları içinde ilçe kongrelerini tamamlaması öne çıktı.

CHP’nin ertelenen kurultayının ise ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

Uzun süredir sonbaharda yapılacağı konuşulan kurultayın daha erken bir tarihte yapılması öne çıktı. Edinilen bilgiye göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına ‘kurultay’ talimatı verdi.

OLUMSUZ GÖRÜŞ OLMAZSA TEMMUZ VEYA AĞUSTOS

Salgının seyri doğrultusunda Bilim Kurulu’nun görüşlerini dikkate alacak olan Genel Merkezin, kuruldan sürece yönelik olumsuz bir dönüş almazsa Temmuz ayı içinde en geç Ağustos ayında kurultayı yapmayı planladığı öğrenildi.

GÖZLER PM’DE

Uzun bir aradan sonra 10 Haziran’da gerçekleşecek Parti Meclisi(PM) toplantısında tarihin şekillenmesi bekleniyor. PM’nin, kurultay konusunda MYK’ya ikinci kez yetki vermesi ve tarih üzerine yeniden konuşulması bekleniyor.

Parti içinde bir çok isim ise kurultayın CHP’nin kuruluş yıl dönümü olan 9 Eylül’de yapılmasına yönelik temennilerini Genel Merkez’de dile getiriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir