MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Duman’dan ‘emekliye ikramiye’ çıkışı!
Politika
12 Ekim 2023 Perşembe 10:12

CHP’li Duman’dan ‘emekliye ikramiye’ çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye hamlesi muhalefetin tepkisi çekti. Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Duman yaptığı açıklamada, ‘’Bu ikircikli durum Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna aykırıdır. Cumhuriyetimiz vatandaşları ayırmaz, tam aksine eşit görür’’ çıkışında bulundu.

GERÇEKİZMİR - Geçtiğimiz kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ikramiye ödeneceğini açıkladı.

Açıklama muhalefetin tepkisini çekerken çalışan emeklilerin cezalandırıldığı da vurgulandı.

5 bin liralık ikramiyeye tepki veren Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman, şu açıklamayı yaptı: Atamız, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde elde ettiğimiz eşitlikçi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde; hükumet tarafından emekliler için bir sefere mahsus (Üstüne basa basa söyleniliyor hemde) ikramiye haberi gündeme geldi. Ekonominin sıfırlandığı bu dönemde, en azından et alabileceğiz sevinci yaşanırken, bu ikramiyenin tüm emeklileri kapsamadığı acı bir şekilde anlaşıldı. Emekli olmuş 7500 TL’ye geçinemeyen bir insanın bu yaşında başka bir işte çalışmasının sebebini biliyorlar ama ikramiye verilmiyor. Bu ikircikli durum Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna aykırıdır. Cumhuriyetimiz vatandaşları ayırmaz, tam aksine eşit görür. Cumhuriyetimizin 100. yılında verilecek ikramiyenin tüm emeklilerimiz için geçerli olması dileğimle.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir