MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kaya'dan Dijital Sınıf’ına övgü
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2021 Cumartesi 09:12

CHP'li Kaya'dan Dijital Sınıf’ına övgü

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Bornova Belediyesi’nin vizyon projesi Dijital Sınıf’a övgü geldi. Bir dizi program için geldiği İzmir’de Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret eden Kaya, Dijital Sınıf’ın özellikle koronavirüs salgını sürecinde önemi daha artan uzaktan eğitim konusunda örnek olması gerektiğini söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u makamında ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ve çalışmaları takdirle takip ettiklerini ifade etti.

Daha önce CHP’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Kaya, CHP Bornova İlçe Örgütü’nün de hazır bulunduğu ziyarette, Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı ve bittiği kent olan İzmir’in pek alanda Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en sorunlu alanlarının başında eğitim geliyor. Bu anlamda Dijital Sınıf projesi gerçekten çok önemli. Özellikle bir yılını geride bıraktığımız koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitimin ve eğitimde dijitalleşmenin ne derece önemli olduğunu hepimiz gördük. Ülke genelinde bu konuda büyük sıkıntılar yaşanırken böylesi bir çalışmayı hayatı geçirdiğiniz için sizleri ve ekibinizi kutluyorum. Biz projenin yaygınlaşmasını arzu ediyor, Dijital Sınıf’ı her yerde anlatıyoruz” dedi. 

40 bin öğrenci

Eğitimin önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise şu anda yararlanan öğrenci sayısı 40 bine aşan Dijital Sınıf daha da geliştirdiklerini ifade ederek, “Biz bu projeyi pandemiden önce hayata geçirmiştik. Yaşananlar ne kadar doğru proje yaptığımızı ne bir şekilde ortaya koydu. İzmir’den ve İzmir dışından pek çok ilçe belediyesi aynı projeyi kendi ilçelerinde de hayata geçirdi. Biz de çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan proje konusunda kendilerine destek olduk” diye konuştu. Eğitimde olduğu gibi özellikle çocuklar, gençler ve kadınların spor yapmasına yönelik çalışmaları da olduğunu belirten İduğ, “Bunu zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmek hedefiyle gerçekleştiriyoruz. Yarışmacı değil, yetiştirici olma misyonuyla spor tesislerimizi yeniliyor, ilçemize yeni tesisler kazandırıyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir