MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç'tan 'Cumhuriyet Kadınları' mesajları
Politika
1 Aralık 2018 Cumartesi 13:27

CHP'li Kılıç'tan 'Cumhuriyet Kadınları' mesajları

Narlıdere Cumhuriyet Kadınları Derneğinin hizmet binası açılışına katılan CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Kılıç önemli mesajlar verdi.

CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kılıç Narlıdere Cumhuriyet Kadınları Derneğinin hizmet binası açılışına katıldı. 

Kadınların demokrasi ve cumhuriyet mücadelesi için onlara başarılar dileyen Kılıç, açılış sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“Türkiye’de kadınlar; 20 Mart 1930 günü belediye seçimlerinde seçme hakkı kazandı. 
1933 Yılında idari Köy Kanunu’nda muhtar seçme ve köy heyetine seçilme hakkı düzenlendi. Kadınlar, milletvekili seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına 5 Aralık 1934’te yapılan anayasa değişikliğiyle kavuştular ve 8 Şubat 1935’de ilk defa meclis seçimlerine katılan kadınlar, mecliste 18 sandalye elde etti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen Cumhuriyetçi Kadınlarımız 5 Aralık 1997 yılında Merkezi Ankara’da olan Cumhuriyet Kadınları Derneğini kurmuşlardır. Narlıdere’mizin Cumhuriyet sevdalısı kadınları da 2010 yılından beri Narlıdere’mizde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler. 
Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışmaya devam eden Cumhuriyet Kadınları Narlıdere Şubesinin hizmet binasının açılmasından mutluluk duydum. 
Ülkemiz kadınları bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında başarılarıyla adından söz ettiriyor. Öte yandan; Cumhuriyet Sevdalısı Kadınlarımız, toplumun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru, özverinin ve sevginin kaynağı olarak her zaman yerini korumaktadır. Bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmalar için CKD Başkanı Sayın Efser ÇİMEN ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir