MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Polat'tan AK Partili Dağ'a: Rant yok diye mi makul değil?
Politika
20 Ocak 2021 Çarşamba 09:36

CHP'li Polat'tan AK Partili Dağ'a: Rant yok diye mi makul değil?

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Partili Dağ’ın “Büyükşehir’in Ankara’da bekleyen ‘makul’ projesi yok” sözlerine tepki gösterdi. AKP’li Dağ’ın İzmir’in problemlerinden uzak olduğunu belirten CHP’li Polat, “Kıyı planları yıllardır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylanmıyor. Bu projelerin içerisinde rant olmadığı için mi makul proje değil?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “Büyükşehir’in Ankara’da bekleyen ‘makul’ projesi yok” açıklamalarına yanıt verdi. 

İzmirdeniz Projesi Mavişehir-Alaybey Kıyı Kesimine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon imar Planı Teklifi’nin Eylül 2016 yılından beri, yine İzmirdeniz Projesi Alaybey-Alsancak Limanı Kıyı Kesimi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar Planı Teklifi’nin Kasım 2016 yılından beri onay aşamasında olduğunu belirten CHP’li Polat, projelerin içerisinde rant olmadığı için mi ‘makul’ değil diye sordu.

YALANLAR DUVARA TOSLUYOR
AKP’lilerin özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üzerinden olumsuz bir algı oluşturmaya çalıştıklarını belirten CHP’li Polat, “AKP’liler İzmir’de özellikle son zamanlarda aslı astarı olmayan, sadece gündem olmak için asılsız iddialar gündeme getirmeye başladı. Her seferinde duvara tosluyorlar. Biz sokağa çıktığımızda halkın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin hizmetlerinden memnun olduğunu görüyoruz. Onlar da bunu görüyorlar ki saldırıyorlar. Sokağın sorunu belediye hizmetleri değil, kuru ekmeği yurttaşlarımıza reva görenlerdir. İşsizlikle uğraşan milyonlardır. Yoksulluk sınırının altında yaşayan yurttaşlarımızdır. Gençlerin hayallerinin çalınmasıdır. Gelsinler biz gerçek sorunları tek tek anlatalım. Yalan dolan kampanyalarına İzmir her seferinde gerekli cevabı verdi” ifadelerini kullandı.

RANT OLMADIĞI İÇİN Mİ ‘MAKUL’ DEĞİL!
İzmir’in sorunlarından AKP’li Hamza Dağ’ın haberi olmadığını vurgulayan CHP’li Polat, “Arkadaşlarımız bekleyen projeleri tek tek söylüyor. Sayın Dağ’ın üzerine düşen iktidar partisi mensubu olarak İzmir sevdalısı olduğunu düşündüğümüz bir yurttaş olarak bu süreçlerin hızlanmasını sağlamaktır. Bakanlıkların, yargının ve diğer kamu kurumlarının talimatlarla süreci nasıl hızlandırdıkları ortada. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yıllardır onaylanmayı bekleyen İzmir’in kıyı planları var. İzmirdeniz Projesi Mavişehir-Alaybey Kıyı Kesimine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon imar Planı Teklifi Eylül 2016 yılından beri bekliyor. Yine İzmirdeniz Projesi Alaybey-Alsancak Limanı Kıyı Kesimi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar Planı Teklifi Kasım 2016 yılından beri onaylanmak üzere Bakanlığa iletilen plan teklifi, Bakanlık oluru alınmış, plan işlem bedeli yatırılmıştı. Sadece onay aşamasındadır. Bu projeler Sayın Dağ bu planları ‘makul’ statüde değerlendiremiyor mu? Ya da bu planların içerisinde rant olmadığı için mi ‘makul’ değil?” diye sordu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir