MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li Tekin’den net mesaj: Örgüt 'Bu görevi sürdür' derse...
Politika
7 Temmuz 2020 Salı 08:44

CHP’li Tekin’den net mesaj: Örgüt 'Bu görevi sürdür' derse...

CHP PM Üyesi Umut Tekin, olağan kurultayda aynı göreve aday olup olmayacağıyla ilgili gelen soruyu yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yücel’i “İzmir’in patronu’ olarak nitelendiren Tekin, PM görevine devam etmek isteyebileceğini vurgularken, “Örgütün işine karışılmaz. Örgüt, ‘bu görevi sürdür’ noktasında olursa da aday olurum” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Umut Tekin, Gerçek İzmir’e açıklamalarda bulundu.

PM Üyesi Tekin, İzmir’deki temaslarının yanı sıra Türkiye genelinde de sahaya inerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair bilgi verdi.

Partisinin 25-26 Temmuz’da gerçekleştireceği 37’nci Olağan Kurultayı’nda PM'ye yeniden aday olup olmayacağının sorulması üzerine konuştu.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in konumuna vurgu yapan Tekin, yola devam etmek isteyebileceğini söylerken net ifadeler kullandı.

Gerçekleştirdiği ziyaretler dair açıklama yapan Tekin, “PM Üyesi olarak örgütleri dolaştım. İzmir’de de tur attım. ‘Kurultay yapılana kadar, ben bu görevdeyim, eyleminiz, etkinliğinizde destek vermem gereken yerler olur. Her zaman yanınızdayım’ demek için dolaşıyorum. Aynısını il başkanlıklarına gittiğimde de söylüyorum” dedi.

LİDER’LE NE KONUŞTU?
Anadolu illerine giden ve geri dönüşler üzerinden tablo çizen Tekin, gözlemlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaştığını aktardı. Tekin, “Belediyeleri aldık, keyifli. İktidar olmak istiyoruz. Bu süreçte o inancı daha çok gördüm. Ama o bölgelerde CHP bayrağını dalgalandırmak, gençleri, kadınları örgütlemek gerçekten çok kolay değil. İktidar olduğumuz bölgelerde de kendine göre dertleri var. İktidar olmadığımız yerlerde de dertler var. ‘Dertlerinizi biliyorum. 7/24 yanınızdayım’ diyorum. İktidar yolunun daha hızlanması için söylediğim bir şey var. ‘Elbet bilgi birikimine sahip olan arkadaşlar kadrolarda yer alacaktır. Ancak bunu da örgütlerden gelecek arkadaşlarla biraz dengeleyebilirsek örgütleri de motive eden, iletişime giren, derdini anlayan bir yapı da çıkar’ diyorum. Hem teorinin hem pratiğin bir arada olması lazım… Teorimiz iyi pratiğimiz yok, olmaz. Teoriyle pratiği bir araya getirmek lazım. Pratiği de örgütten gelen arkadaşlar yapar. Teorileri örgüte, örgütün dertlerini döner genel merkeze anlatır. Ben de bu turda, ‘Ne sıkıntınız var? Nasıl bir yapılanma içine girmemiz lazım? Ben de sizin sıkıntılarınızı genel merkeze anlatmak istiyorum. Bitene kadar PM görevindeyim. Genel başkan ile görüşeceğim. Bunları anlatayım’ diyorum. Son görüşmemizde genel başkan, gittiğim bölgeler için, ‘durum nedir, düşünceleri nedir?’ diye birebir sordu. Çok da hoşuma gitti. Ben de gittiğim bölgelerin geneldeki dertlerini, sıkıntılarını, şikayetlerini, keyiflendiği yerleri anlattım. Sonunda da, ‘gerçekten örgüt çok inanmış, hazır, motivasyonları çok yüksek’ dedim. O yüzden küstürülmeden talepleri dinlenir” ifadelerini kullandı.

YÜCEL’İ İŞARET ETTİ VE ‘İZMİR’İN BİR PATRONU VAR’ DEDİ
Tekin kendisine gelen adaylık soruları için de konuştu. Tekin, “‘Bir dahaki dönem için aday mısın?’ soruları olmuyor mu? Oluyor. Dolaşmam kurultay için diye de anlaşılabilir. Anlaşılsın. Ben ‘niye böyle anlaşılıyor?’ diyecek biri değilim. Benim siyaset yaptığım şehir İzmir. İzmir’in bir patronu var. Hiyerarşiye uyan bir adamım. Örgüt hiyerarşisi için dolaşıyorum zaten. Genel başkanı temsil eden makamlar il başkanlıklarıdır. O il başkanlıklarını ziyaret ediyorum” açıklamasına imza attı.

ÖRGÜT ‘BU GÖREVİ SÜRDÜR’ DERSE DEVAM ETMEK İSTERİM!
Sözlerini sürdüren Tekin, “Siyaset yaptığım yer İzmir. İzmir’in, örgütün patronu da Deniz Yücel. Bu noktada kendi il yönetimiyle, kurultay delegesiyle, ilçe yönetimleri, ilçe başkanlarıyla bir değerlendirme yapacaktır. Kendi değerlendirecektir. Ondan sonra ona bağlıyım. Bana derse ki ‘Umut başka arkadaşlar önereceğiz, sen başka konumda yer al’… Normal üye olarak da çalışırım. Ben bunları dert eden biri değilim, destek veririm. Ama ‘Değerlendirdik. Senin de ismini önermeyi düşünüyoruz sen devam etmek istiyorsan’ derse, ‘aday olmak isteyenler isimlerini söylesinler ben de genel merkeze söyleyeyim’ diyerek köprü olmak istiyorsa, beni o kategoride görüyorsa da memnun olurum. Devam etmek isterim. Ama dediğim gibi il başkanına bağlıyım. O bu değerlendirmeleri yapar. Örgütün işine karışılmaz. Örgüt kendi arasında değerlendirir. Bu konuda devam etme, ‘bu görevi sürdür’ noktasında olursa da aday olurum” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 chp li
 8 Temmuz 2020 Çarşamba 08:14
Ne partisi ne örgütü ne il başkanı ne patronu hiç biriniz iş yapalım değil, hangi koltuğu kapayım hangisi daha kıyak seçim geceli 17 ay olmuş laylay lom , hadi ordan beee .
 Basri koyuncuoğulları
 7 Temmuz 2020 Salı 20:56
Halkımız ve seçmenimiz chp den beklentisinin olumluya donmesi icin s0l sosyal demokrat anlayışta genel merkezin yönetim hatalarını gördüğünde ses çıkaracak tavır koyacak pm Üyeleri istiyor.Yoksa salt Mv olmak icin sesini çıkarmayan pm Üyeleri istemiyor halkımız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir