MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çarpıcı iddia: Avrupa'ya virüs buradan yayıldı!
Dünyadan
26 Mart 2020 Perşembe 16:01

Çarpıcı iddia: Avrupa'ya virüs buradan yayıldı!

Avusturya’da yer alan ve 'Alplerin İbizası' olarak adlandırılan lüks kayak merkezinin Avrupa’daki binlerce vakayla ilişkili olduğu öne sürüldü. Yetkililer, tesis hakkında corona virüs salgınına dair önlem alınmadığı ve yerel seçimler esnasında olayın gizlendiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Diğer taraftan, Alman medyası bölgeyi virüsün merkezi olarak tanımlarken Norveç ülkedeki vakaların yarısının buradan geldiğini öne sürdü.

Avusturya’nın Tirol eyaletinde yer alan ve turistik Ischgl beldesindeki "Alplerin Ibizası" olarak ünlenen lüks bir kayak merkezinin Avusturya, İtalya, İspanya, Almanya, Norveç, İsveç, İzlanda ve Danimarka’daki yüzlerce yeni tip corona virüs(Covid-19) vakasıyla bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Yetkililer beldede gerçekleşen önemli bir yerel seçim esnasında, politikacıların oy kaybedeceği endişesi ve turizme zarar vereceği korkusuyla vakaları bildirmediği iddiası üzerine tesise ve yerel yöneticilere soruştuma başlattı.  

Tirol'daki muhalefet lideri Dominik Oberhofer, corona virüs salgını denetlemekten sorumlu otelciler ve politikacılar arasındaki ilişkinin incelenmesi gerektiği açıklamasını yaptı.

CORONA VİRÜS VAKALARI ÖRTBAS EDİLDİ

Soruşturmada şubat ayının sonunda Covid-19'a yakalanan ve merkezde çalışan 36 yaşında  bir Alman barmen bulunduğu bildirdi. Söz konusu çalışanın lüks tesiste birçok farklı ülkeden gelen müşterilere virüsü bulaştırmış olabileceği aktarıldı.

Raporlara göre, kayak merkezinin içindeki Kitzloch Pub'da çalışan Alman bir barmen, Şubat ayı sonunda corona virüs semptomları ile hastalandı. Ardından İskandinavya, Almanya ve Avusturya'nın diğer bölgelerinden gelen turistlerin hepsi, Mart ayı başında Ischgl'den dönmelerinin hemen ardından corona virüs testinde pozitif çıktı.

Diğer taraftan, virüsün tesiste yaygınlaştığı endişesine rağmen, yamaçların ve kayak aletlerinin haftalarca kullanılmasına izin verildi.

ALMAN MEDYASI: VİRÜSÜN ÜREME ALANI

Alman medyası Ischgl'yi corona virüsün 'üreme alanı' olarak adlandırırken, Norveç ülkedeki bin 198 vakanın neredeyse yarısının Ischgl'den ithal edildiğine inanıyor.

Avusturya’da bugüne kadar  yaklaşık 4 bin vaka tespit edildi ve virüs kaynaklı 21 ölüm doğrulandı.

 Yaklaşık bin 500 kişilik küçük bir kasaba olan Ischgl'deki enfeksiyon sayısı, ülkenin başkenti olan ve 2 milyon nüfusa sahip olan Viyana'nın iki katı. Başkentte vaka bulunurken, turistik kasabada en az bin 20 teyit edilmiş vaka bulunuyor.

Öte yandan, Ischgl belediye başkanı Werner Kurz, Alman gazetesi Der Spiegel'e kapatmanın kasaba için 'bir felaket' olduğunu söyleyerek, tüm önlemleri zamanında uyguladıklarını iddia etti.

Avrupa, pandeminin yeni merkez üssü haline geldi ve yüz binden fazla insanın kıta genelinde enfekte olduğu doğrulandı. Vakaların yarısından fazlası ise İtalya’da bulunuyor. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir