MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Covid korkusuyla inat etti, ölümden döndü
Sağlık
8 Mayıs 2021 Cumartesi 10:29

Covid korkusuyla inat etti, ölümden döndü

İzmir'de şiddetli baş ağrısı nedeniyle baygınlık geçiren ancak hastaneye gitmeyi reddeden 52 yaşındaki Gülseren Dede'nin beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Gece yarısı operasyonuyla hayata bağlanan Dede, sağlığına kavuştu.
Bir süredir yaşadığı şiddetli baş ağrılarını önemsemeyen evli ve 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Gülseren Dede, evde baygınlık geçirdi. Kızının telefonla ulaştığı hekim arkadaşı, "Beyin kanaması geçiriyor olabilir, hemen hastaneye götürün" demesine rağmen hastaneye gitmemekte direnen Gülseren Dede, aradan geçen 2 saatin ardından tekrar fenalaşınca, bu kez ambulansla hastaneye kaldırıldı. Medicana International İzmir Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun tarafından gece 22.00'de kasıktan girilerek yapılan endovasküler cerrahiyle beyin damarının içine akıllı teller yerleştirilerek beyin kanaması durdurulan Dede, saat 01.00'de hayata döndürüldü. Doç. Dr. Uçkun, beyin kanaması vakalarında zamanın hastanın aleyhine işlediğine vurgu yaptı.

Baş ağrılarının son zamanlarda iyice şiddetlendiğini anlatan Gülseren Dede, "O gün uyandığımda başım yine çok ağrıyordu. Bazı olaylara canım sıkıldığı için ben ağrılarımı buna bağlıyordum. Bir de üstüne yutkunma zorluğu yaşıyordum. Evde odaları topladıktan sonra babama yemek hazırlamak için mutfağa yöneldim ancak başımdaki ağrı o kadar şiddetlendi ki, gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu. Daha 2 adım atamadan koridora yığılmışım. Kızım tanıdığı bir doktora sormuş, 'beyin kanaması olabilir, hastaneye götürün' cevabını almış" dedi. Bu cevabı almalarına rağmen hastaneye gitmek istemediğini ifade eden Dede, "Yaşım 52. Covid'den çok korkuyordum zaten. Muhtemelen yaşayamam ölürüm ben hastanede diye düşündüm. Ailemdeki herkes hastaneye götürmek için konuşuyordu benimle ama inat ettim. Bu sırada aradan 2 saat geçti. Yattığım yerden yemek için kalktığımda tekrar kendimden geçtim. Ambulans çağırıp hastaneye götürmüşler. Özhan Hocanın, 'sakin ol Gülseren Hanım, kasıktan giriyoruz' dediğini hatırlıyorum sadece. Şimdi iyiyim ve 3 ay sonra evlendireceğim ikiz çocuklarımın düğününü görmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Hastanın komada geldiğini anlatan ameliyatı gerçekleştiren Medicana International İzmir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun ise, "Hastanın ikinci bir beyin kanaması geçirme riski yüzde 50'ydi. Hazırlığımızı yaparak, gece 22.00'de ameliyata girdik. Kasıktan girilerek yaptığımız endovasküler cerrahiyle kanayan beyin damarının içine akıllı teller yerleştirdik ve kanamasını durdurduk. Ameliyattan da gece 01.00'de çıktık. Hastamız bir süre yoğun bakımda tedavi gördükten sonra servise çıktı. Şu an kendisi sağlıklı. Baloncuğun kanama riski binde 1-5 arasında. Bu tür beyin kanaması geçiren hastalarda zamanla bir yarış vardır. En kısa sürede hastaneye getirilerek tedaviye alınmalıdır. Ne yazık ki beyin kanaması geçiren hastaların önemli bir kısmı, geç kalındığı için hayatını kaybedebiliyor" dedi.

(DHA)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir