MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEÜ iftar sofralarına konuk olacak
Güncel
10 Nisan 2021 Cumartesi 09:43

DEÜ iftar sofralarına konuk olacak

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Ramazan’da iftar sofralarına konuk olacak. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının konuşmacı olduğu İftar Sohbetleri isimli bir program dizisi hazırladıklarını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Pandemi koşullarında belki de iftar sofralarında bir araya gelemeyeceğiz. İftar programımız sayesinde her akşam sofranıza konuk olmayı istedik” dedi.

Toplum ve birey hayatının her alanında hizmet vermeyi amaç edinen Dokuz Eylül Üniversitesi, İslam alemi için önemli ve manevi duyguların en yoğun yaşandığı Ramazan ayında yayınlanmak üzere hazırladığı programla İslamiyet’e dair bilgiler paylaşacak.  İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının çeşitli konulara değindiği programlar serisi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarından izleyicileriyle buluşacak. İftar sofralarına eşlik edecek ‘İftar Sohbetleri’ programında, Kur-an’ı Kerim rehberliğinde iyi insan olma ve insana dair erdemler anlatılacak. Ayrıca programda sabır, iman, Ramazan ve kültür, İslam ve barış, nefisle mücadele, peygamber sevgisi, tevhid inancı, adalet, dünya ahiret dengesi, ibadet konularına ve daha fazlasına dair söyleşiler gerçekleştirilecek.

Ramazan ayının, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve bereket getirmesini dileyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Pandemi koşullarında belki de iftar sofralarında bir araya gelemeyeceğiz. İftar programımız sayesinde her akşam sofranıza konuk olmayı istedik. Üniversite olarak bizler ürettiğimiz bilimin toplumun kullanımına sunulduğunda işlevini yerine getirdiğine inanıyoruz. Dolayısıyla faaliyet gösterdiğimiz her alanda ülkemize ve milletimize hizmet edecek, ihtiyaç duyulan alanlara direkt temas edecek uygulamaları hayata geçirmeyi önemsiyoruz. Hazırladığımız bu programlar serisi ile İlahiyat Fakültesi’nde görevli, alanında değerli çalışmalara imza atmış hocalarımızın fikirlerini, tüm vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde sunmayı arzuluyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda yayınlayacağımız ve her akşam iftar sofralarınıza konuk olmamızı sağlayacak ‘İftar Sohbetleri’ programımızı keyifle izlemenizi diliyoruz” dedi.


İlk bölümü 13 Nisan 2021 Salı günü yayınlanacak olan ‘İftar Sohbetleri’ programı www.youtube.com/DEUwebtv adresinden de izlenebilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir