MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEVA İzmir'den İstanbul Sözleşmesi vurgusu ve yeni kampanya!
Politika
27 Kasım 2022 Pazar 08:23

DEVA İzmir'den İstanbul Sözleşmesi vurgusu ve yeni kampanya!

Deva Partisi İzmir Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kapkın İstanbul Sözleşmesi’nin partisi için kırmızı çizgi olduğunu söylerken, saha çalışmalarından notlar aktarırken ‘’Ekonomik problemlerin önce kadını çok yaraladığını düşünüyorum’’ ifadesini kullandı. Kapkın, DEVA’nın yeni kampanyasını da detaylandırdı.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Deva Partisi İzmir Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilem Kapkın ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Kapkın İstanbul Sözleşmesi’nin DEVA Partisi’nin kırmızı çizgisi olduğunu söylerken, partisinin geliştirdiği yeni kampanyadan da bahsetti. 

Kapkın, saha çalışmalarından anektodlar aktarırken ise, ‘’Ekonomik problemlerin önce kadını çok yaraladığını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. Kapkın partisinin yaptırdığı ankette oy oranlarında yükseliş bulunduğunu sözlerine ekledi. 



İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ!
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve İstanbul Sözleşmesi hakkında konuşarak sözlerine başlayan Kapkın, ‘’Parti kurulduğu zamana denk geldi zaten İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çıkışımız. Ben ilk teşkilatlara katıldığımda dava açtık Danıştay’da, ilk dava açan partiyiz bu karara karşı. İlk benim saha etkinliğim oydu. Kesinlikle karşıyız buna. Çıktıktan sonraki durumumuz hem de ülkenin kadına karşı bakışıyla gelişen olaylar ortada. Sürekli artan vakalar. İnsanların doğru düzgün yargılanmaması. Bir sürü kadının hayatını kaybetmesi. Bir kadın olarak bir siyasi oluşumun içine girdiğinizde önce kadın olarak, anne olarak çocuklarınızla ilgili hakları biraz daha öncelleyip yürüyorsunuz. Bu ülkede de bunu yapmak zorundayız. Parti olarak İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimiz. Ali Bey de (Ali Babacan) sahadaydı. O da söyledi, ‘Ben Ali Babacan olarak bunun karşısındayım ve sözünü veriyorum’ dedi. Çek, cakla eylem planı sunmuyoruz zaten hepsi yazılı. İstanbul Sözleşmesi de bunlardan biri iktidar olduğumuz andan itibaren tekrar yürürlüğe girecek’’ diye konuştu. 

‘KAZANAN TÜRKİYE OLSUN, KAZANAN İZMİR OLSUN, OYLAR DEVA OLSUN’
Kapkın partisinin yeni geliştirdiği kampanyayı şu sözlerle anlattı:  ‘Kazanan Türkiye olsun, kazanan İzmir olsun, oylar DEVA olsun’ sloganı ile yeni bir kampanyaya başladık. Zaten artık seçim atmosferine girdik. Biraz daha ısınacak saha. O nedenle söylemlerimizi daha net ulaştırmak hem de vaatlerimizi daha keskin bir dille her kulağa ulaştırabilmek amacıyla hızlı bir reklam kampanyası başlattık. Hem görsel medya hem sahada billboardlar olsun, led ekranlar olsun, radyolar olsun herkes bunu duyacak. Bilinirlik çok önemli. Ali Babacan’ın yeni bir partisi olduğu duyduğun insanlar birkaç kere dinledikten sonra genel başkanımızı zaten ikna oluyorlar. Sahada elimiz çok dolu bu anlamda çok rasyonel ve altı dolu planlarla gittiğimiz için. Ekonomi çok büyük bir sorun ve Ali Bey’in böyle bir uzmanlığı olduğu için çok rahatız. Önce o bilinirliği sağlamak gerekiyor. Aslında 2 yıllık, çok yeni bir partiyiz. Ekonomik krizin 6 ayda çözülmesi genel başkanımızın böyle bir vaadi var. Enflasyonun hızının 6 ayda söndürülmesi ve 2 senede tek hanelere düşürülmesi. Kimse buraya yatırım yapmak istemiyor. Akşamdan sabaha fikir değiştiren bir lider var. Yargı sistemindeki reformlarla yatırımcılar ülkeye gelecektir. Asgari gelir desteği konusunda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gidiyoruz. İnsanlara gelir desteği yapılmak zorunda olmasın, herkes parasını kazansın hayatını idame ettirsin istiyoruz. İktidar bunu bak gelecekler ve yardımları kesecekler şeklinde kullanıyor. Biz asgari bir gelir ücreti belirleyeceğiz. Bir eve o gelir girmiyorsa, örneğin 10 bin lira ihtiyacı varsa ailenin 5 bin lira giriyorsa eve gerisini devlet tamamlayacak. Bunu çok önemsiyoruz. 

BİR İDEOLOJİMİZ YOK!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde birçok tv kanalının ücretli tanıtım filmlerini yayınlamadıklarını belirterek, ‘’TRT kanalları, Kanal D, ATV, A Haber, A2, CNN Türk, teve2, TV8, TVNet, Kanal 7, Ülke TV, 360 TV, 24 TV… Size sesleniyorum. DEVA Partisi’nin reklamını yayınlayın. Korkmayın’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Konu hakkında konuşan Kapkın, ‘’ Söylemlerimiz herkesin ihtiyacı olan söylemler, bir ideolojimiz yok. Bu da iktidarı korkutuyor’’ dedi. 

Kapkın, ‘’Biz ana akım mecralarda yer alamıyoruz tabi böyle bir problem var. Hem ana akım kanallarda ve söz konusu kuruluşlarda. Belediyelerden de bazen zorluk çeken illerimiz var. Seçim sathına girildiğinde belediyelerin bağlı olduğu partiler var elbette onlar da bunu kullanmak isteyecek elbette. Biz İzmir olarak bu kadar sert çekişme yaşamasak da mitinglerimizi yaptığımız yerlerde afişlerimizi asamadığımız, astığımızda akşamına birileri tarafından toplandığı, yırtıldığı oldu. Çok doğal karşılıyoruz. Çok yeni olmasına rağmen gümbür gümbür gelen bir yapı bu. Söylemlerimiz herkesin ihtiyacı olan söylemler aslında. Bir ideolojimiz yok. Tamamen özgürlükler üzerine, eğitim sistemi ile devam edilemeyeceği üzerine kurguladığımız için insanlar kendilerinden bir parça buluyorlar. Ve bu da iktidarı korkutuyor ama devam mücadeleye’’ ifadelerini kullandı.  



YAPTIRDIĞIMIZ ANKETTE DEVA’NIN YÜKSELİŞİ VAR!
DEVA Partisi’nin yaptırdığı anketle ilgili konuşan Kapkın, ‘’Bunun sağlaması zaten sahaymış. Ben eski bir siyasetçi değilim. Bizim partimizin yapısının içinde bulunan yüzde 50’si hiç siyaset yapmamış olan insan kotasındayım ben de. İki senedir sahadayım. Anketlerle ilgili birçok şey biliyoruz çoğu telefonla yapılıyor zaten. Ülke ikliminde insanlar tweet bile atamıyor. Doğal olarak sizi biri telefonla aradığında, devletle bir işiniz olduğunda, çocuğunuz bir sınava gireceğinde tabi ki doğal olarak çok da içinizden geçeni söyleme şansını yok. Ortaya karışık cevaplar veriyor insanlar. Parti olarak kendi anketimiz yaptırdık. O ankette bile cevap verebilen insana ulaşmak çok zor. Çünkü ciddi bir korku iklimi var. Türkiye genelinde bir anket. Bizim yaptırdığımız ankette DEVA’da bir yükseliş var. Şimdi sahadan gelirken Çankaya’nın ortasında ‘Ali Babacan’ı biliyor musunuz’ diye sorduğumuzda ‘tabi biliyoruz’ cevabı alıyoruz. Ben büyük bir sürprizle çıkacağımıza inanıyorum seçimlerden’’ diye konuştu. 

EKONOMİ EN ÇOK KADINLARI YARALIYOR!
Sahada oldukları sürede nasıl tepkilerle karşılaştıklarını aktaran Kapkın ekonomik krizden en çok kadınların yara aldığını söyledi. 

Kapkın, ‘’Ben kadın çalışmalarında başladım sahaya çıkmaya. Çok ev ziyaretlerimiz oldu. Kadınlarla birebir görüştük. Ekonomik problemlerin önce kadını çok yaraladığını düşünüyorum. Evet bu ülkede genelde erkekler çalışıyor ve ekmeği genelde onlar getiriyor ama evin düzenini devam ettiren, oradan alıp buraya vermek o kadının yarası evin içinde. Kadınlar çok dertli özellikle. Ali Bey’in bakanlık yaptığı dönemi bilen insanlar bu işe çok hakim. Genç iki insanlar karşılaştık. ‘Ali Babacan’ı tanıyor musunuz’ dedim. ‘Tanımaz mıyız, ekonomiye can, Ali Babacan’ dediler. Artık gençler d bu durumda. Bir kahve içmeye gidemiyor artık gençler. Gençlik böyledir aslında gezersiniz, seyahat edersiniz. Herkes bu yarayı derinden hissediyor artık’’ dedi. 

ALİ BEY’İN BAŞ MÜZAKERECİ KİMLİĞİ VAR!
Sözlerini sonlandırırken 6’lı Masa’nın çalışmaları ve İzmir’deki ilişkiler hakkında konuşan Kapkın, ‘’Başkanlık nezdinde hiçbir problem yok. Seda Başkan(Seda Kaya Ösen) gerekli durumlarda buluşuyor. Biz mevkidaşlarımızla iletişim halindeyiz. Kadın politikaları karşılıklı ziyaret halindedir. CHP de yakın durur, kadına şiddet davalarında beraber oluyoruz. Problem yok herhangi bir şekilde. Zaten çok uzlaşıya açık bir yapımız var. Bu partinin bel kemiğinde de var. Sonuçta Ali Bey’in baş müzakereci gibi bir kimliği var. Biz hepimiz partinin içinde de başka partilerden gelmiş insanlarız. Eski HDP’liler, CHP’liler, AK Partililer var. Geçmiş değil işimiz geleceği kurgulamak istiyoruz. 6’lı Masa’nın gidişatı ile ilgili sorularla karşılaşıyoruz. 6’lı Masa’nın buluşmaları sıklaştı. Bundan sonra Anayasa teklifi belirtilecek. Bir ortak aday çıkma ümidi var herkesin. Normalde eskiden nasıl olurdu koalisyon hükümeti kurulurdu eller kalkardı inerdi bir kanunu geçirtmeye çalışırlardı, vakit kaybedilirdi. Şu an ülkenin buna tahammülü yok. Ertesi gün bizim plan, programımızı belli. Biz 6’lı Masa seçimin ertesinde ne yapacağını hazırlamış durumda. İnsanlara 6’lı Masa oturuluyor ve kalkılıyor gibi geliyor ama orada ciddi bir çalışma var ve altı çok dolu. İletişim stratejileri olsun, ekonomi olsun, seçim güvenliği olsun’’ dedi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir