MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSP’den tablet kampanyası!
Politika
21 Ekim 2020 Çarşamba 11:28

DSP’den tablet kampanyası!

Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, tablet kampanyası başlattıklarını duyururken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi el attı ama 2 bin tablet dağıtıldı diye duyduk. Diğer yandan 100 binin üzerinde talep oluşmuş. Hep birlikte bir şeyler yapmalıyız” dedi.

GERÇEKİZMİR - Türkiye’de pandemi koşullarından dolayı birçok alanda kısıtlamalar yaşanırken eğitimdeki aksaklıklar günbegün göze çarpıyor. Yüz yüze eğitim sisteminde açılmayan sınıflara mensup öğrenciler derslerini evlerden yürümeye devam ediyor. Bu noktada kamu kurumları gerekli ekipman desteğini vermeye çalışsa da çok çocuklu ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelerde sıkıntılar yaşanıyor.

TÜM ÖRGÜTLERİMİZİ GÖREVLENDİRDİK
Demokratik Sol Parti (DSP) aldığı kararla İzmir’de tablet kampanyası başlattı. Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe açıklamalar yaparken, “Eğitim batıyor, aileler ne yapacaklarını bilemez haldeler. Kimse derslere giremiyor. Evde 2, 3 hatta 4 çocuk olan aileler yeterli donanıma sahip olmadıklarından çocuklar eğitimden kopuk vaziyetteler. Bu atmosferde biz de mağdur ailelere bir nebzede olsa çare üretebilmek adına tüm örgütlerimizi görevlendirdik.  Olabildiğince mağdur ailelerin tespiti ve çocuklara tablet temini için bağış ve yardımlar bir kısım aileye ulaştırıldı. Daha rakamlarımız küçük, ama bu ilk adım, büyüyecek” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR EL ATTI AMA HEP BİRLİKTE BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ
Karakülçe ayrıca, “Sağa sola ekmek asıyorlar ama çocuklarda bilgi açlığı var. Bunun karşılığında Milli Eğitim bir şey veremiyor. Gelecek nesillerin beyinlerine hitap edecek materyalleri ulaştırmamız lazım. Şu an eğitimde ciddi anlamda başıboşluk var. Çocuklar derslere giremiyor. Sistem doğru düzgün oturtulamadı. Diğer yandan ailelerin ekonomik sıkıntıları var. Bu süreç eğitimde fırsat eşitsizliğini ortaya çıkardı. Ekonomisi iyi olan ailelerin çocukları eğitimden geri kalmazken diğer taraftan yoksul ailelerin çocukları hakları olan eğitimi alamıyorlar. Bizler sosyal sorumluluk gereği elimizde avucumuzda ne varsa örgütlerimizle ciddi fedakarlığa el attık. Birçok aileye tabletler ulaştı, ulaşmaya da devam edecek. Örgüt kaynaklarıyla olsa bile vatandaşlarımız da yardım etti. Onlara da teşekkür ediyorum. Kampanyamızı duyanlar bizimle iletişime geçiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi el attı ama 2 bin tablet dağıtıldı diye duyduk. Diğer yandan 100 binin üzerinde talep oluşmuş. Hep birlikte bir şeyler yapmalıyız” dedi.

KİMLER OKULA GİDİYOR, KİMLER EVDEN DEVAM EDİYOR?
Mart ayından beri devam eden pandemi döneminde, okul öncesi ve 1’inci sınıflarla 21 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına 12 Ekim tarihinde geçilmişti. İlkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıflar, ortaokul 8’inci sınıflar, lise hazırlık ve 12’inci sınıflar, köy okulları ve özel eğitim öğrencileri ilk derslerine başlamışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz” demişti. 6, 7, 10 ve 11’inci sınıflar için kararın ilerleyen günlerde verileceği belirtilmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa ÖZGÜNEŞ
 21 Ekim 2020 Çarşamba 15:42
Adamsın adam Selçuk abi Adam
 BÜYÜKSÜN SELÇUK ABİM.
 21 Ekim 2020 Çarşamba 15:07
NE VARSA 68 KUŞAĞINDA VAR
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir