MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikili'ye yeni belediye binası müjdesi: 2022'de tamam!
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2021 Salı 13:24

Dikili'ye yeni belediye binası müjdesi: 2022'de tamam!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Bakırçay Havzası’daki ilk durağı Dikili oldu. Mahalle muhtarların dinleyen Soyer açıklamalarda bulunurken Dikili Belediye Başkanı Kırgöz’ün yeni hizmet binası projesiyle ilgili yaptığı çıkış damga vurdu. 9 bin metrekarelik alanda yapılan bina için bilgi veren Kırgöz, “9 Mart’ta yapım ihalesi gerçekleşecek. 15 ayda tamamlanacak. 2022 yılında binamıza kavuşacağız” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası ile başlattığı ve sel felaketi nedeniyle ara verdiği kırsal ilçe turuna Bakırçay Havzası ile devam etme kararı aldı.

Kentin kuzeyine bürokrat kadrosuyla adeta çıkarma yapan, Dikili, Bergama ve Kınık’ta temaslarda bulunacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilk programı kapsamında muhtarlarla bir araya geldi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün ev sahipliği yaptığı toplantıda muhtarlar tek tek dinlenildi.

2022 YILINDA YENİ BİNAMIZA KAVUŞUYORUZ
Buluşmada ilk sözü Dikili Belediye Başkanı Kırgöz aldı ve “Bu toplantı yaklaşık 1 yıl önce yapılacaktı. Malum pandemi süreci, arkasından İzmir depremi, sel baskını olayı yaşandı. Doğal afetler nedeniyle 1 yıl gecikmeli olarak yapılıyor. Muhtarlarımız bana bazen ‘Tunç Başkanımız gelemedi’ diye yakınmışlardı ama hepiniz bu toplantının neden 1 yıl boyunca ertelendiğini biliyorsunuz. Yoksa Tunç Başkanımızın kalbi hep Dikili'de atıyor. Hepiniz görüyorsunuz Dikili’ye hep pozitif bir ayrımcılık bu dönemde uygulandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve bürokratlara teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz 2 yıldan beri Dikili'nin nasıl değiştiğini ve geliştiğini görüyoruz. Bunda en büyük pay Büyükşehir belediyemize ait… Çünkü bizim yatırımlarımız kısıtlı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçemizi yatırıma boğdu ve boğmaya devam ediyor. Bugün yine Dikili’ye büyük bir müjde verdi başkanımız. Biz belediye hizmet binası olarak küçük bir binada ve 5 ayrı yerde hizmet veriyoruz. Yaklaşık 9 bin metrekarelik inşaat alanına sahip yeni belediye binamızın müjdesini aldık. 9 Mart’ta yapım ihalesi gerçekleşecek. 15 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanacak. 2022 yılı içinde Dikili Belediyemiz yepyeni bir hizmet binamıza kavuşmuş olacak” dedi.

SOYER’DEN MUHTARLARA: SİZİ DİNLEMEK MECBURİYETİNDEYİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “ Değerli muhtarlarım başkanımızın bahsettiği gibi gecikmiş bir buluşma… Burada buluşmamızın temel sebebi tek tek sizi dinlemek… Bu icraatın içinden toplantısı değil. Yaptıklarımızı anlatmak yerine tek tek sizleri dinlemek istiyoruz. O yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumsal kapasitesiyle buradayız. Sizlerin bu memleketin en çekirdek en kilit demokrasi unsuru olduğunuzu biliyoruz. Vatandaştan talebini en doğru sizin aracılığınızla öğreniriz, onu biliyoruz. Çünkü her biriniz kendi mahallenize, köyünüze hakimsiniz. Oradaki vatandaşın nabzını tutuyorsunuz, eksiğini, gediğini biliyorsunuz. Neyin yapılacağını neyin yapılmayacağını siz biliyorsunuz. Dolayısıyla biz de yerel yöneticiler olarak en çok sizi dinlemek mecburiyetindeyiz, en çok sizin rehberliğinizi almak mecburiyetindeyiz ki bu memlekete doğru hizmet yapabilelim. O nedenle bu toplantı bir nezaket toplantısı değildir. Tam tersine doğrudan doğruya talebinizin karşılığını yapmak zorunda olan bürokrat arkadaşlarımızın burada bulunduğu bir toplantıdır. Söyleyeceğiniz her derdinizin, her talebinizin karşılığını yerine getirmek durumunda olan arkadaşım burada. Bu toplantıyı önemsiyoruz. Eksiksiz bir şekilde katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir