MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın dansçıları Menderes'te buluştu
Kültür-Sanat
21 Haziran 2022 Salı 10:16

Dünyanın dansçıları Menderes'te buluştu

Dünyanın farklı ülkelerinden dansçılar Menderes Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali'nde bir araya geldi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Menderes'imizi dünya markası yapmak adına çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Menderes Belediyesi 1. Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali büyük bir coşkuyla gerçeşleşti. Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya'dan dans topluluklarının katıldığı festivalde ülkeler, kendi kültürlerine ait halk danslarını sanatseverlerle buluşturdu.

3 gün süren ve görsel şölenin yaşandığı kortejlerle başlayan festivalde dansçılar, Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkında, Menderes Belediyesi Merkez Amfi Tiyatroda ve ÖzdereÇukuraltı sahilinde gösterilerini yaptılar.

"Menderes'imizin adını uluslararası platformda tanıtmış oluyoruz"

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, düzenlenen etkinliğin ilçenin tanıtımı için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Birinci Uluslararası Kültür ve Sanat Dans Festivalimiz ilçemizin tanıtımı açısından hayata geçirdiğimiz önemli adımlardan bir tanesi. Birbirinden farklı 6 ülkeden katılımcıları ağırladığımız festivalimizde hem misafirlerimize, kültürümüzü ve Menderes’imizin değerlerini gösteriyor hem de ilçemizin adını uluslararası platformda tanıtmış oluyoruz" diye konuştu.

"Menderes'imizi marka kent yapmak için çalışmalarımız devam edecek"

Başkan Kayalar, Menderes'i marka kent yapma konusunda çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek şunları kaydetti: Menderes’imizi marka kent yapmak için çalışmalarımız devam edecek. Göreve geldiğimiz ilk günkü heyecanımızla ve isteğimizle söylediğimiz gibi Menderes, İzmir’in parlayan yıldızı olacak! Çünkü her Şey Menderes için!

7 ülkenin dansçısından zeybek gösterisi

Festivalin son gününde ise dansçılar Mendereslilere görsel şölen yaşattı. Türkiye'den dansçıların da yer aldığı toplam 7 ülkeden 300 dansçı Özdere Çukuraltı sahilinde zeybek gösterisi yaptı.

Farklı ülkelerden dansçıların zeybek gösterisi yapmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Kayalar, sözlerini şöyle noktaladı: 1. Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivalimizin son gününde 7 ülkeden 300 katılımcı ÖzdereÇukuraltı sahilinde ülkemizin eşsiz değerlerinden Zeybek gösterisi yaptı. Görsel şölenimize ortak olarak bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Menderesimizin adını ulusal ve uluslarası platformda duyurmak için çalışmalarımız devam edecek

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir