MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Selçuk’ta Slow Food hareketi başlıyor
Yerel Yönetimler
15 Şubat 2020 Cumartesi 11:16

Efes Selçuk’ta Slow Food hareketi başlıyor

Efes Selçuk, “iyi, temiz, adil gıda”  için Slow Food Hareketi’ne katılıyor.

18 Şubat Salı günü saat 18.00’de Slow Food Yenipazar Lideri Sevil Terzioğlu Ünal’ın katılımıyla Efes Selçuk’un Slow Food ağına dahil olmasıyla ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlenecek. Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenecek toplantıda Efes Selçuk’un küçük otel işletmecilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara kentte başlayacak olan Slow Food akımına dair bilgilendirme yapılacak.

İtalya’da fast food kültürüne karşı bir akım olarak ortaya çıksa da; asıl hedeflerinden biri kitleleri “iyi, temiz, adil gıda” ile buluşturmak olan Slow Food akımına Efes Selçuk da katılıyor. Yüz yıllardır bereketli topraklarıyla bilinen Efes Selçuk için Efes Tarlası, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı ve Toprak Okulu ile birlikte Slow Food akımı ayrı bir önem taşıyor.

İLK ADIMI TOHUMLA ATACAĞIZ

Efes Selçuk’un tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmasına ve bereketli topraklara sahip olmasına bağlı olarak zengin ve karakteristik bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Slow Food ile Efes Selçuk’un mutfak kültüründe yeni bir sayfa açılacak. Bizim çizdiğimiz uzun bir rota var. Bu rota, Efes Tarlası, Tohum Merkezi, Üretici Pazarı ve Toprak Okulu’ndan başlayan, Slow Food akımından geçen ve 2021 yılında İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile Türkiye’deki Slow Food Birlikleri tarafından düzenlenecek olan Terra Madre Fuarı’na kadar uzanan bir yolu kapsıyor. Bu rotayla amacımız yerel ürünlerimize, yerel üreticilerimize sahip çıkıp, mutfak kültürümüze Slow Food ekseninde yeni bir kimlik kazandırarak dünyaya tanıtmak olacak. Tüm bu sürecin temelinde ise yerli tohumumuzun, toprağımızla buluşması yatıyor.  Bu bağlamda, Slow Food Efes Selçuk Toplantısı’nda ‘iyi, temiz, adil gıda’  için yerli tohum bağışı çağrısında bulunarak ilk adımı atacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir