MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ermenistan'da ilk sonuçlar: Paşinyan'ın partisi kazandı
Dünyadan
21 Haziran 2021 Pazartesi 08:39

Ermenistan'da ilk sonuçlar: Paşinyan'ın partisi kazandı

Ermenistan’da yapılan erken parlamento seçimini, Paşinyan’ın partisi resmi olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı.

Ermenistan, Azerbaycan karşısında aldığı askeri yenilginin ardından dün erken seçime gitti.

Ülkede resmi olmayan ilk sonuçlara göre Başbakan Nikol Paşinyan'ın partisi oyların yüzde 53.92'isini aldı. 

Böylece oyların çoğunu alan Sivil Sözleşme Partisi yeniden sandıktan galip çıktı.

PAŞİNYAN'DAN ZAFER KONUŞMASI 

Sandıkların henüz dörtte biri açılmışken Başbakan Nikol Paşinyan Facebook hesabından yaptığı canlı yayınla zafer konuşması gerçekleştirdi. 

Lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi’nin oyların çoğunluğunu aldığın belirten Paşinyan, "Sivil Sözleşme Partisi'nin parlamentoda çoğunluğu kazandığı şimdiden belli. Henüz oylar tam sayılmadı. Ancak ikna edici bir çoğunluğa sahip olacağız" dedi.

Ulusal ve sosyal uyumu yeniden sağlamanın vaktinin geldiğini söyleyen Paşinyan, "Ermenistan halkı üç yılda ikinci devrimi gerçekleştirdi. Bu sefer 'kadife' yerine 'çelik' devrim gerçekleştirdi' açıklamasında bulundu.

Ayrıca Paşinyan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ve Avrasya Ekonomik Birliği ile iş birliğini genişletmeye niyeti olduğunu kaydetti.

MUHALEFET SONUÇLARI İNANDIRICI BULMUYOR

Seçim yarışını ikinci sırada götüren Ermenistan İttifakı’nın lideri eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ise yaptığı açıklamada, seçime ilişkin kesin olmayan ilk ön sonuçların "tartışmalı" olduğunu savundu. Koçaryan, bu sonuçların inandırıcı olmadığını da belirtti.

Oylama sonuçları ile ilgili verilerin 8 aydır toplumsal yaşamda izledikleri gözlemle çeliştiğini ifade eden Koçaryan, sandıklarda organize ve planlı sahtekarlıklara işaret eden yüzlerce sinyal olduğuna işaret etti.

Koçaryan, kayıtlara geçen ve iddia edilen seçim ihlallerinin dikkatli bir şekilde incelenmesini isteyeceklerini, tüm bu sürecin ardından oylama sonuçlarını kabul edeceklerini bildirdi. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir