MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fırtına kabusu: Deniz karaya çıktı, vapur seferleri ve tramvayda o hat devre dışı!
Güncel
29 Kasım 2021 Pazartesi 08:26

Fırtına kabusu: Deniz karaya çıktı, vapur seferleri ve tramvayda o hat devre dışı!

Kentte şiddetli fırtına nedeniyle arabalı vapur dahil tüm seferler iptal edildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de gece geç saatlerde başlayan şiddetli lodos yaşamı zora sokuyor. 

TÜM SEFERLER İPTAL 
Kentt deniz ulaşımı stop etti... İZDENİZ'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı vapur dahil tüm vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu. 

KARŞIYAKA'DA DENİZ TAŞTI, O HAT İPTAL! 
Öte yandan şiddetli lodos Karşıyaka'da denizin taşmasına neden oldu. Karşıyaka Yelken Kulübü önünde lodosun etkisiyle deniz suyunun taşması sonucu tramvay yolu su altında kaldı. Suyun deniz kenarındaki yürüyüş yolunun yanı sıra kara yoluna da ulaştığı görüldü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, biriken suları boşaltmak için bölgeye su boşaltma pompası kurdu.

Tramvay seferleri, Alaybey-Nikah Sarayı arası ile Yunuslar-Ataşehir arasında yapılabilirken, karayolunda ulaşım ise kontrollü olarak sağlanabiliyor.



Bostanlı Balıkçı Barınağı'nda da balıkçıların, teknelerinin fırtınadan zarar görmemesi için özel önlemler aldıkları görüldü. İzmir Alsancak Limanı'nda da yük ve konteyner gemilerinin liman içine giriş çıkışları geçici süreyle durduruldu. Çeşme ilçesinde fırtına nedeniyle deniz taşkınları oluşurken, bir tekne hasar gördü.



Tire ilçesinde de KYK Erkek ve Kız Yurdu binasının çatısında fırtına dolayısıyla hasar oluştu. Çatının ön bölümünün kalkarak arkaya katlanması sonrası güvenlik tedbiri alındı.

SAĞANAK UYARISI 
İzmir'de fırtınanın yaşamı zora soktuğu gün sağanak yağışlar da etkili olacak. Meteorolojiden İzmir'in doğu ilçeleri için de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Açıklamada sağanak ve gök gürültülü sağanağın İzmir'in doğu ilçelerinde (Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Torbalı, Bayındır) bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağının tahmin edildiği; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK? 
İzmir'de fırtına ve sağanakla başlayacak yeni haftada en yüksek sıcaklıklar da hafta ortasına doğru düşüşe geçecek. En yüksek sıcaklıkların 25 dereceden açılacağı 5 günlük periyotta hafta ortasında 10, Cuma günü ise 5 derecelik düşüş bekleniyor. Öte yandan meteorolojiden alınan bilgilere göre kentte Salı ve Cuma günleri de sağanak yağış bekleniyor. (Haber servisi, AA)

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 


Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir