MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da küçük aile çiftçisine destek
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2019 Çarşamba 17:24

Foça'da küçük aile çiftçisine destek

Foça’daki ‘‘Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu’’nu tamamlayan 74 kursiyer için sertifika töreni gerçekleştirildi. Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer de katıldı.

22 Temmuz-2 Ekim tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Foça Belediyesi ve Foça Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen ‘‘Uygulamalı İstiridye Mantarcılığı Kursu’’nu başarı ile tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Demokrasi Meydanında yapılan sertifika törenine, Foça Kaymakamı Ali Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, Foça Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurgül Uçar, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Harun Tercanlıoğlu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kooperatiflerimiz büyüsün

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında; ‘‘Foça’nın bir tarafında balıkçılık, diğer tarafında tarım var. Bu değerleri sürdürülebilir hale getirmeye ve alım garantisini sağlamaya çalışıyoruz. Bugün bir örneğini gördüğümüz üzere, Foça’mızda birlikte bir şeyleri yapmaya inanan ve bunu başaran insanlarımız var. Foça Belediyesi olarak, kooperatiflerimize maddi ve manevi destek vermeyi sürdüreceğiz. Ortak akılla hareket edelim, birlikte büyümeyi hedefleyelim, birbirimize yol açalım. Fikri ve iradesi olan herkes gelsin, destekleyelim ve kooperatiflerimiz büyüsün. Foça büyüsün, ülkemiz büyüsün.’’dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir’deki kırsal ve tarımsal kalkınmaya büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve küçük aile çiftçisinin destekleyen üretim projeleri tasarlayıp, yerel ekonominin gelişmesi için çaba harcayan Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer’e teşekkür etti.

Protokol üyeleri, başarılı kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Ardından törene katılanlara istiridye mantarlı pilav ikram edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir