MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gelecek Partisi’nde masada ‘ağabey’ formülü: Koordinatör İzmir’de kamp kurdu!
Politika
19 Ocak 2021 Salı 09:53

Gelecek Partisi’nde masada ‘ağabey’ formülü: Koordinatör İzmir’de kamp kurdu!

İzmir Koordinatörü Ahmet Akçay’ın kentte kamp kurduğu, ilçe başkanları ve eski yöneticilerle temasta bulunduğu belirtildi. Yeni il başkanı için isimler alan Akçay’ın genel merkeze sunacağı rapor doğrultusunda İzmir’de kimin göreve getirileceğinin netlik kazanacağı aktarıldı. Şu aşamada herhangi bir isim öne çıkmazken ‘Ağabey’ formülünün uygulamaya konulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’nda başkansız ve yönetimsiz süreç devam ederken gözler yeni yol haritasına çevrildi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan partide kısa süre içinde İzmir’de 3 kez değişim yaşandı. Son olarak Cüneyt İşçilik’in il başkanlığından ve yönetim kurulu üyeleri de görevlerinden el çektirildi. Genel merkezin bu kararı sonrasında İşçilik ve yönetim kurulu üyeleri hem görevlerinden hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Gelinen aşamada nasıl bir süreç yaşanacağı merak edildi. Edinilen bilgiye göre; genel merkezden bir il başkanı ataması yapılacağı öğrenildi. Göreve gelen başkanın partiyi kongreye götüreceği ifade edildi. 45-60 gün içinde de partide il başkanlığı için sandıkların kurulacağı aktarıldı. 20 Ocak Çarşamba Günü (Yarın) genel merkezde il başkanları toplantısı yapılacağı belirtilirken İzmir özelinde bir çalışmanın yapılacağı öğrenildi. Bu hafta içinde çağırılacak isimler arasından bir kişiye görevin verilebileceği aktarıldı.

İzmir Koordinatörü Ahmet Akçay’ın kentte rapor hazırlama aşamasında olduğu ve temaslarda bulunduğu belirtildi. Genel merkeze verilecek isimlerin değerlendirileceği ve son sözü Genel Başkan Davutoğlu’nun söyleyeceği öğrenildi. Şu aşamada herhangi bir isim üzerinde karar kılınmazken partinin ‘Ağabey’ formülünü tercih edeceği aktarıldı. Böylece kongreye tecrübeli bir isim tarafından gidilmesinin hedeflendiği aktarıldı. Yaşı ilerlemiş bir kişinin arandığı fakat pandemiden dolayı da sürecin titizlikle yürütüldüğü ifade edildi. İlçe başkanlarıyla ve eski yöneticilerle toplantılar yapan Koordinatör Akçay’ın isimleri aldığı ve tuttuğu raporu genel merkeze ileteceği belirtildi.

Partinin İzmir’deki ilk İl Başkanı Cem Kavur olmuştu. Sonrasında ise Kavur’un istifasıyla yerine Serhat Şener getirilmişti. Gerçekleşen kongrede ise Cüneyt İşçilik il başkanı seçilmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir