MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gelinlik Tasarım Yarışması'nda 'beyaz' heyecan
Kültür-Sanat
15 Ocak 2020 Çarşamba 10:02

Gelinlik Tasarım Yarışması'nda 'beyaz' heyecan

IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleşen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda heyecan tavan yaptı. Büyük emeklerle tasarladıkları gelinliklerde sona gelen finalistler, ödüllerin sahiplerini bulacağı büyük gün olan 21 Ocak 2020 tarihine odaklandı. “Yeni Nesil Etkisi” temasıyla düzenlenen, 125 katılımcının 350 tasarımının yarıştığı yarışmada finale kalan 15 tasarımcı, ilk 3 için kıyasıya rekabet yaşayacak.

Kapladığı alan bakımından Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 21 – 24 Ocak 2020 tarihlerinde 14. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek IF Wedding Fashion İzmir, bünyesinde 11. kez düzenlenen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’yla sektöre yeni tasarımcılar kazandırmaya devam ediyor. Bu yıl “Yeni Nesil Etkisi” temasıyla 125 tasarımcının 350 tasarımının yarıştığı 11. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda final heyecanı yaşanıyor. 15 finalistin geçtiğimiz haftalarda hazırlamaya başladığı gelinlik tasarımlarında sona yaklaşılırken, dereceye girenlerin belli olacağı 21 Ocak’ta kıyasıya bir rekabetin yaşanması bekleniyor.   

Sektöre hızlı giriş

İZFAŞ tarafından bir araya getirilen genç yetenekler, ilk olarak yarışmaya destek veren modacılarla buluşarak bilgi alışverişinde bulundu. Modacılar ve firmalarla birlikte başlayan dikim sürecinde genç tasarımcılar sona yaklaştı. İlerleyen günlerde mankenlerle yapılacak provaların ardından tasarımlara son şekilleri verilecek. Büyük gün ise fuarın açılış tarihi 21 Ocak… 11. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda derece alanlar sektöre hızlı bir giriş yapmanın yanında özel ödüller de kazanacak. Yarışmada birinci olacak tasarımcı, 12 bin 500 liralık ödülün sahibi olacak. İkinci ise; 10 bin lira değerindeki ödülü alacak. Üçüncü ise 7 bin 500 lira kazanacak.

Geri sayım başladı

14. IF Wedding Fashion İzmir’de, A ve B Holü buluşma noktaları olacak. A Holü’nde gelinlik ve damatlık tasarımları, B Holü’nde ise abiye giyim sektör profesyonellerini karşılayacak. Görkemli stantlar ve birbirinden özel tasarımların görücüye çıkacağı fuarda, görsel şölen ziyaretçileri etkileyecek. Yabancı katılımcılar ile fuarın olmazsa olmazı tasarımcılar da A Holü’nde yer alacak. Hem Türkiye hem de dünyanın her noktasından Fuar İzmir’e gelecek sektör profesyonelleri, aradıkları her şeye erişme imkanı bulacak. Stantlardaki görsel şölene en büyük katkıyı, önemli isimlerin podyuma çıkacağı defileler verecek. Fuarda etkinlikler de gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda da oluşturulan Designer Area, bu fuarda da yer alacak. Tasarımlar bu bölümde görücüye çıkacak. İlk kez Ege İhracatçı Birlikleri desteği ile İsveç Sergisi düzenlenecek. Sürdürülebilir tekstil malzemelerinden oluşacak sergi, B Holü Fuaye Alanı’nda profesyonellerle buluşacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir