MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gözler kurultayda: PM’ye İzmir’den kimlerin ismi geçiyor?
Politika
17 Şubat 2020 Pazartesi 12:03

Gözler kurultayda: PM’ye İzmir’den kimlerin ismi geçiyor?

CHP’de gözler Mart sonundaki kurultaya çevrildi. İzmir’de Parti Meclisi(PM) için kulisler erken hareketlendi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde il kongresi geride kalırken gözler 28-29 Mart'ta gerçekleşecek kurultaya çevrildi.

Kurultayda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeniden aday olacak.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ikinci kez başkan seçilirken, 56 kişilik kurultay delegesi listesi de belli olmuştu.

İzmir İl Örgütü’nde kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) kimlerin gireceği merak konusu olurken kulisler hareketlendi.

Kongrede ikinci kez İl Başkanı seçilen Deniz Yücel de Lider’e PM için isim önerecek.Yücel’in kendisine süreç boyunca destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a kurultayda destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

BAŞAK VE TEKİN’İ ÖNERECEK

Yücel’in, il kongresi sürecinde birlikte hareket ettiği ve kongrede kurultay delegesi seçilen Konak İlçe Eski Başkanı Şakir Başak ile geçtiğimiz kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan ancak aldığı oy oranı nedeniyle liste dışı kalan Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin’i önereceği iddia edildi. Tekin için en büyük handikap olağanüstü kurultay için imza vermesi.

VEKİLLER ARASINDA ARSLAN 1 ADIM ÖNDE

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da desteğiyle İl Başkanı Yücel’in İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ı PM için önereceği iddia ediliyor. Arslan, süreç boyunca Yücel’in adaylığına destek vermişti.

KILIÇDAROĞLU'NU BEKLEYECEKLER

İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, Mahir Polat,Murat Bakan, Bedri Serter, Sevda Erdan Kılıç ve Tacettin Bayır gibi isimlerin PM için nabız yoklaması bekleniyor. Bu isimler KIlıçdaroğlu’nun tavrını bekleyecek. Yeni dönemde Sındır'ın Kılıçdaroğlu tarafından listeye yazılması bekleniyor.

SOYER’İN LİSTE BAŞI NALBANTOĞLU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer’in, kongrede kota nedeniyle kurultay delegeliğinde liste dışı kalsa da İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nu PM’ye önermesi bekleniyor.

ÇELİK YOLLARI AYIRDI

Süreç boyunca ‘Değişim’ cephesinin İl Başkan Adayı olarak konuşulan İzmir Eski Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik, Rıfat Nalbantoğlu-Mustafa Özuslu ikilisinden süreçte ayrışırken, Çelik’in Genel Merkez’deki kişisel ilişkileriyle  listede yer alabileceği konuşuluyor.

YARDIMCI SÜRPRİZİ

Kadın Kolları MYK Üyesi ve aynı zamanda kurultay delegesi Perihan Yardımcı’nın da ismi PM ve YDK için geçiyor. Yardımcı da olağanüsüt kuurltay için imza vermişti.

ÇALKAYA’YA TORUN DA DESTEK VERİYOR

Kongrede aldığı oyla dikkat çeken Balçova Belediye Eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın da Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından listeye yazılabileceği konuşuluyor. Çalkaya’ya PM yolunda Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un destek vermesi bekleniyor.

ALTIOK’A İSTANBUL DESTEĞİ

İl kongresinde kurultay delegesi seçilen İzmir Eski Milletvekili Zeynep Altıok’unda İstanbul desteğiyle listede yer alabileceği konuşuluyor. Altıok’a  İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın destek vermesi bekleniyor.

O İSİMLERİN ŞANSI ZAYIF

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den mevcut PM üyeleri Selin Sayek Böke, Mehmet Ali Çelebi ve Erdal Aksünger’e listesinde yer vermesi beklenmiyor. Bu üç isim de olağanüstü kurultay için imza vermişti.  Aksünger geçtiğimiz kurultayda liste delmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gerçek partili
 18 Şubat 2020 Salı 23:34
Ednan aslan, şakir başak pm üyeliği hayırlı olsun. Nalbantoğlu ve umut tekinin pm girmesi im kan sız!
 Hak ,Hukuk,Adalet
 18 Şubat 2020 Salı 12:05
İZMİR den Umut Tekin olağanüstü kurultay toplansın diye imza vermiş bir kisidir bu durumda genel başkan onu PM listesine nasıl alsın akla mantığa sığarmı hiç
 Izmir delegesi
 18 Şubat 2020 Salı 11:41
Yahu nalbantoğlu olağanüstü kurultay toplansin diye imza atmış bir isim. Genel başkan onu pm listesine nasıl alsın.
 Delege
 17 Şubat 2020 Pazartesi 12:32
244 oy ile delegasyondan çizik yiyen, üstüne bir de kurultay delegeliği düşen Nalbantoğlu mu önerilecekmiş? İzmir için her anlamda hayal kırıklığısın Sn. Soyer...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir