MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güçtekin'in anlatımıyla Büyük Usta'nın 'Göç Dili'
Kültür-Sanat
13 Kasım 2022 Pazar 10:04

Güçtekin'in anlatımıyla Büyük Usta'nın 'Göç Dili'

İzmirliler usta ressam Ahmet Güneştekin’in gözünden usta yazar Yaşar Kemal’i dinlemeye hazırlanıyor. “Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili” söyleşisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 17 Kasım 18.00’de başlayacak. Güneştekin, Yaşar Kemal’in “Ada Hikayesi” dörtlemesi üzerinden köksüz insanların hikayesini anlatacak.

Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Güneştekin Vakfı’nın katkılarıyla “Güneştekin’in Anlatımıyla Yaşar Kemal’in göç dili” söyleşisine ev sahipliği yapacak. Ahmet Güneştekin’in Kültürpark Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşan “Gâvur Mahallesi” sergisi kapsamındaki söyleşide Güneştekin, Yaşar Kemal’in “Ada Hikayesi” dörtlemesi üzerinden köksüz insanların hikayesini anlatacak.

Söyleşi hakkında Güneştekin şu ifadeleri kullandı: “İnsan ölümsüz olmak için bin kez ölmeli! Bu ifadeyi kuşkusuz büyük usta Yaşar Kemal fazlasıyla hak ediyor. Büyük ustanın mübadele ve göç dilini sizlere anlatacağım. Köklerinden, yurtlarından, sevdiklerinden, şarkılarından, hikayelerinden bin kez koparılmış mübadillerin hikayesini… Açın kulaklarınızı ve dinleyin o sesleri! O seslerin renklerini göreceksiniz! Daha yakın durun, belki duyduğunuz kendi sesinizdir…”

Güneştekin büyük ustanın diliyle “Gâvur Mahallesi”ni anlatacak
Etkinlikte yurtlarından edilen insanların geride bıraktıkları yaşamlarını anlatacağını dile getiren Güneştekin şöyle devam etti: “Ama sadece yaşamlarını değil, arkadaşları, akrabaları, anıları, toprakları, hayvanları bıraktırılan insanların doğup büyüdüğü topraktan zorla koparılınca, kesilmiş bir ağaca dönen insanların hikayesini… Kökü orada dururken götürülen, gövdesi artık cansız insanların hikayesi. Büyük ustanın sesi, rengi ve diliyle size ‘Gâvur Mahallesi’ni anlatacağım.”

Başkan Soyer’den gençlere çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hem Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine ev sahipliği yapmanın gururunu ve bu sergiyle iç içe Güneştekin’den usta yazar Yaşar Kemal’in göç dilini dinleyecek olmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, “Edebiyat severleri, sanat severleri ve özellikle genç arkadaşları söyleşimize davet ediyorum” dedi.

İki usta “göç” temasında buluşacak
Söyleşi 17 Kasım’da 18.00’de başlayacak. Ressam Ahmet Güneştekin ve Yaşar Kemal’i göç konusunda buluşturacak söyleşinin ardından Güneştekin’in usta yazarın hayatından kesitler de sunduğu “Renkler” adlı belgesel filmi gösterilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir