MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İda Sergisi Anıt Ağaç İda onuruna açıldı
Kültür-Sanat
15 Kasım 2022 Salı 10:10

İda Sergisi Anıt Ağaç İda onuruna açıldı

İda’nın Gölgesinde; Armağan Portakal’ın tohumunu attığı, güçlü ve yaratıcı kadınların filizlendirdiği bu projede altından gümüşe, yağlı boyadan seramiğe ve daha birçok dişil enerjiyle şekillenmiş eser İDA Sergisi ile Pintura Urla Sanat Galeri’sinde buluşuyor. 

12 Kasım tarihinde kalabalık bir ziyaretçi kitlesi ile açılan sergi 26 Kasım’a kadar devam ediyor. 

İda Sergisi yaşam enerjisini, hayata tutunmayı, yeniden doğmayı, dişil enerjiyi, bilgeliği, tevazuyu, gücü simgeleyen zeytin ağacı İda onuruna yapılmıştır.

Taştan seramiğe, camdan gümüşe, yağlı boyadan porselene, fotoğraftan altına doğanın malzemelerini 12 değerli kadın el sanatları, ruhları ve elleriyle şekillendirdi. İda’dan aldığımız ilham, sesimizi güçlendirdi.

Sergiyi organize eden Armağan Portakal “Sanat bizi rafine yapan, ruhumuzu, vizyonumuzu geliştiren, netleştiren önemli bir adım taşı. Atatürk’ün dediği gibi her birimiz bakan, cumhurbaşkanı olabiliriz ama bir sanatçı olamayız. Ben naçizane bu yola hizmet etmek, el sanatı olan naif ve değerli kadınları bir araya getirerek ölümsüz zeytin ağacı İda gölgesinde hep beraber bir ses olmak, bir İZ bırakmak istedim. Sanatçı ve üreten dostlarım davetimi kabul ederek bu İZ’e ortak oldular. Teşekkür ediyorum.” diyor. 

Sergide kimler var?

İda Sergisi el sanatını ustalıkla icra eden 12 kadının eserleri ile açıldı.  Aralarında ulusal uluslararası temsiller yapan, sanatında ustalaşmış, özünde doğanın sesine kulak veren, nazik ve duyarlı kadınlar alfabetik sıra ile Anıl Sayın, Ayzıt Uysal, Buket Yaşar, Deniz Çakmakçı, Özlen Yücelmiş, Pınar Baklan, Seda Ayarman, Sibel Elçi, Sinem Yayman, Şükran Ünal, Yeşim Sanatçı, Zeliha Eser.

Etkinlikler

İda Sergisi, dört özel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bilge Keykubat, Banu Tozluyurt, Neslin Kızılkaya ve Benan Bilek söyleşileri yer alıyor.

Detaylı bilgi için:

İda Sergisi detaylı bilgisi için www.idasergi.com sitesini ziyaret ediniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir