MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlçeyi karıştıran muhtarlık binası krizine son: Kaymakamlık devreye girdi, belediye geri adım attı!
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2021 Pazartesi 17:43

İlçeyi karıştıran muhtarlık binası krizine son: Kaymakamlık devreye girdi, belediye geri adım attı!

İzmir’de belediyeler muhtarlık binalarının daha iyi hizmet vermesi için her geçen gün desteklerde bulunurken Torbalı’da gerçekleşen hadise akıllara durgunluk verdi. Belediye, mülkünde olan Çakırbeyli Mahallesi’ndeki muhtarlık binasını tahliye etme kararı aldı. Devreye Kaymakamlık girdi ve tahliyenin durması ve sorunun çözüme kavuşması için tarafları toplantıya çağırdı. Bunun üzerine belediyenin tahliye işlemini geri çektiği belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Torbalı Belediye Başkanlığı, İl Özel İdarelerin kapatılmasıyla kendi mülkiyetine geçen Çakırbeyli Mahallesi’ndeki muhtarlık binasını tahliye etmek için harekete geçti. Özellikle son yıllarda belediyeler, mülkü konumunda olan muhtarlık binalarına yardımlarla destekler sağlarken Torbalı’dan gelen haber dikkat çekti.

İlk olarak Özbey Mahallesi’ndeki muhtarlık binası için ‘boşaltın’ talimatı verdiği öğrenilen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un bu kez Çakırbeyli Mahallesi’nde aynı karara imza attığı belirtildi. Belediyeden gelen yazı sonrasında Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kabaca ve mahalliler tahliyeyi önlemek için adeta direnişe geçti. Bölgeye gelen güvenlik güçleriyle birlikte nöbet tutan mahalle halkının kararın uygulanmaması için mücadelesi sürerken devreye Torbalı Kaymakamlığı girdi. Kaymakamlığın, taraflara davet gönderdiği belirtildi.

Belediye temsilcisi ve mahalle muhtarının katıldığı toplantıdan tahliyenin durması yönünde karar çıktı. Belediyenin yazıyı muhtarlığa gönderdiği aktarıldı. Böylece Çakırbeyli Mahalle muhtarlığı binasının aynı şekilde hizmete devam edeceği ifade edildi.

SEBEP SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZİN AYRI OLMASIDIR!
Mahalle Muhtarı Kabaca yaptığı açıklamada, “Köy tüzel kişiliğine ait yerimizin belediyeye geçmesinden dolayı, köylünün imece usulü yaptığı yerden bizi atıyor. Anahtarı ve demirbaşları da bırak çık diyor. Sebep siyasi görüşlerimizin ayrı olmasıdır. Başkan bize yazı gönderdi. Biz çıkmıyoruz. Vatandaşımız arkamızda… Cuma gününden beri onlar da jandarmamız da bekliyor. Boşaltmıyoruz. Biz ve Özbey Mahallesi için yapıyor. Onların yeri hazineye ait bir yer. Kaymakamlıkta toplantı yapacağız. Çözüme bence ulaşılmayacak. Onlar çıkmamızda ısrar edecek, biz de çıkmamakta ısrar edeceğiz. Bizi konteynıra bizi geçirmesinin imkanı olmadığını söyleyeceğim” dedi.

KAYMAKAMLIKTA KRİTİK TOPLANTI
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın da konuyla ilgili bilgi verirken, “Kaymakam bey duruma müdahale etti. Belediye başkanı ısrarla buranın tahliyesini istiyor. Bu süreç aslında 1 yıldır var da 3 aydır alevlendi. Kepçe, zabıtalar göndermiş. Haberi alır almaz köye gittik. Köy halkı da meydana indi. Bizim teşkilat arkadaşlarımız da geldi. Sonra belediye başkanı 200-250 tane belediye işçisi gönderdi. Israrla, ‘burayı tahliye edeceksiniz’ dedi ama tabii edemedi. Günün sonunda millet de direndi, biz de destek olduk. Hafta sonu jandarma nöbet tuttu tahliye etmesin diye. Kaymakam hem muhtarı hem belediye başkanını çağırmış. Belediye başkanı gitmiyor herhalde, başkan yardımcısı Ali bey gidiyor. Bir karar verilecek” açıklamasında bulundu.

DİĞER MAHALLELERE DOKUNMAZKEN BURALARI HEDEF SEÇİYOR
Günaydın, “Özbey Mahallesi’ne de yazı gönderdi. Allah’a şükür biz orayı çözdük. Hazine malıydı ama belediyeye tahsisliydi. ‘Çık buradan’ dediğinde biz tahsisi iptal ettik. Hazine olan muhtarlığı kaymakamlığa geçirdik. Şimdi orayla uğraşamıyor. Şimdi Çakırbeyli’ye gözü dikti. Dağtekke’de de konteynırları kaldırdı. Aynı mevzular orada da oldu. Buralar AK Parti’nin birinci olduğu mahalleler. Bu muhtarlar yanımıza gelen insanlar, ben de bu köyleri ziyaret ederim. Bu kararların siyasi olduğunu düşünüyorum. 60 mahallenin neredeyse yüzde 95’inde muhtarlık binaları belediyenin. Bunların hiçbirine dokunmazken o mahalleleri hedef seçme sinirden, harpten dolayıdır. Böyle bir karar aldı” dedi.

TAZİYE EVİNİ VE KONTEYNIRI YER OLARAK GÖSTERİYOR
Günaydın ayrıca, “Bu işlem hukuka aykırıdır. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre yer göstermeden muhtarlık binası tahliye edilemez. Belediye başkanı burada yer göstermiyor. Bir yer gösteriyor ama orası da Diyanet’in mülkü. Cami içindeki bir taziye evini yer gösteriyor. Orası muhtarlık için uygun değil. Biz bu muhtarlığın yer gösterilmeden tahliyesini hukuka aykırı buluyoruz. Yer gösterilmeye de gerek yok. Şu an muhtarlığın mevcut yerinde kalmasını istiyoruz. Köy halkı da bunu istiyor. Biz de haklı mücadelelerinde Çakırbeyli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Konteynıra çıkın da demiş. Oradaki yaşlılarımız da, ‘Çakırbeyli muhtarlığı konteynıra mı layık?’ diyor. Mevcut yere de hiçbir gerekçe göstermiyor. Köy meydanı projesi olur, başka bir şey olur, öyle bir şey de yok. ‘Çıkın’ diyor. Sebep? Yok. Bu, siyasi bir karardır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir