MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnce'nin İzmir'den topladığı imza sayısı belli oldu
Politika
28 Mart 2023 Salı 12:17

İnce'nin İzmir'den topladığı imza sayısı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza maratonu sona erdi. Yarışa dahil olmak isteyen isimlerden Memleket Partisi Lider İnce 100 bin barajını aşarak adaylığa hak kazanırken, İzmir’den kaç imza aldığı da belli oldu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye gözünü 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine çevirdi.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olmak için Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan başvuru yaparken aday olmak için 100 bin imzaya ihtiyacı olan adaylardan Muharrem İnce ve Sinan Oğan hedefe ulaşarak aday olmaya hak kazandılar.

4 ismin yer aldığı geçici aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanırken kesin aday listesi 31 Mart’ta yayınlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Muhalefet cephesinin ‘Kılıçdaroğlu lehine çekil’ çağrılarının gölgesinde 100 bin imzaya ulaşarak aday olmaya hak kazanan Muharrem İnce, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’la birlikte yarışa dahil olurken İnce’nin İzmir’den aldığı toplam imza sayısı merak konusu oldu.

İZMİR’DEN 13 BİN 500 İMZA!
Edinilen bilgiye göre Türkiye genelinde toplam 114 bin imza toplayan İnce İzmir’den 13 bin 500 imza topladı. İstanbul’dan İnce için 20 bin 300 imza toplanırken, İzmir en çok imzanın geldiği şehirler sıralamasında listede ikinci sırada yer aldı.

İnce Ankara’dan 5 bin 600, Antalya’dan 6 bin 500 ve Bursa’dan 5 bin 800 imza topladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 28 Mart 2023 Salı 12:39
Kendi köyünden imza veren oldu mu acaba? Hani geçen seçimlerde RTE orada bile ikiye katlamıştı onu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir