MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnce’nin partisinin ilk genel sekreteri İzmir Eski Milletvekili olacak!
Politika
3 Mayıs 2021 Pazartesi 09:13

İnce’nin partisinin ilk genel sekreteri İzmir Eski Milletvekili olacak!

Memleket Hareketi'nin partileşmesi için 19 Mayıs'ta kuruluş dilekçesi verilecek. 4 genel başkan yardımcılığının bulunacağı partide "güçlü genel sekreterlik" olacak. Partinin ilk genel sekreterinin İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın’ın olacağı öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin geçen yıl eylül ayında Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde bu kentten başlattığı Memleket Hareketi'nin partileşme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

İnce, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs'ta ise partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunacak. İnce, kuruluş dilekçesini 17-18 Mayıs'ta Ankara'da toplayacağı Kurucular Kurulu üyeleriyle teslim edecek.

Sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş" kelimelerinin baş harfleri "Mavi" olarak belirleyen partinin logosu ise Türkiye haritası şeklinde olacak. Logoda, Ankara'nın üzerinde ise nazar boncuğu şeklinde "@" işareti bulunacak.

Partinin internet sitesi "memlekethareketi.com" adresi de 19 Mayıs'ta hizmete açılacak.

Parti tüzüğü ve programı hazır olan Memleket Hareketi'nde 50-60 kişilik kurucular kurulu yer alacak.



4 genel başkan yardımcılığının bulunacağı partide "güçlü genel sekreterlik" olacak. Partinin ilk genel sekreterinin İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın’ın olacağı öğrenildi.

İnce, parti örgütlenmesini de Akalın’a emanet etmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İsmail Yıldız
 3 Mayıs 2021 Pazartesi 23:39
Tükenmiş iktidar ile.. Etkisiz ve inandırıcılığı yetersiz muhalefet ortadadır.. Ana muhalefetin dinamosunun Muharrem İnce ve Memleket hareketi olacağından emin olabilirsiniz.. Ayrıca sayın Hakkı Akalın gibi bilge bir bilim ve siyaset adamının da genel sekreter olması çok da isabetli bir karardır.. Bunu yakın veya orta vade''de bütün Türkiye de görecektir.. Tirübün siyaseti dönemi artık kapanırken.. Yeni süreçte partilerin tüzükleri, parti içi adalet ve liyakatı uygulayan lider ve kadrolar, halk ve gençlik tarafından desteklenecektir.. Bunu da hep birlikte göreceğiz..! GERİSİ KURU LAFLARDIR
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir