MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İktisat Kongresi 97 yaşında!
Yerel Yönetimler
17 Şubat 2020 Pazartesi 12:44

İzmir İktisat Kongresi 97 yaşında!

İzmir İktisat Kongresi’nin 97. yıldönümü törenle kutlandı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bir ülkenin uluslararası alanda başarı kazanması için güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekiyor” dedi.

Atatürk’ün talimatıyla toplanan İzmir İktisat Kongresi’nin 97. yıldönümü ve Türk Medeni Kanunu’nun 94. yıldönümü bugün törenle kutlandı. Kemeraltı’ndaki İktisat Kongresi Anıtı’nın önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu konuşma yaptı.

Mustafa Özuslu, Türkiye’nin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin ekonomik anlamda İzmir İktisat Kongresi’nde somutlaştığını söyledi.



Özuslu, Cumhuriyet’in ilanından önce Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresi’ni topladığına dikkat çekerek, “Çünkü bir ülkenin uluslararası alanda başarı kazanması için güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekiyor. İşte bu yüzden İzmir İktisat Kongresi çok önemlidir” dedi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise İzmir İktisat Kongresi’nin Kemeraltı’nda toplandığını söyleyerek “Ülkenin kalkınması için esnaf olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir