MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine baskın: 31 gözaltı
Güncel
5 Haziran 2020 Cuma 08:24

İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine baskın: 31 gözaltı

İzmir'de FETÖ/PDY'nin 'hücre evi yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de FETÖ/PDY'nin 'hücre evi yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün hücre evi yapılanmasına operasyon düzenledi.



27 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında mahrem yapıda görev alan, örgütün gizli haberleşme sistemi olan Bylock'u kullandığı belirlenen ve hakkında arama kararı olan ve halen örgütsel faaliyetlerine devam eden 31 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise cezaevinde yatan veya firari olarak aranan örgüt üyelerine verilmek üzere örgüte müzahir kişilerden toplandığı değerlendirilen poşetlenmiş şekilde, toplam 203 bin 950 TL, 3 bin 380 euro, 68 bin 350 dolar, bir miktar ziynet eşyası, gizli haberleşme ve veri aktarımının sağlanması için özel program yüklenmiş toplam 54 tablet bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

ŞÜPHELİLER ARASINDA YÖNETİCİLER DE VAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin hücre evi yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin arasında mahrem yapıda görev alan sözde yönetici pozisyonundaki kişilerin de olduğu bildirildi. FETÖ'nün sözde 'Gediz büyük bölge hadimi', 'Buca sorumlusu', 'Hatay ili sahil eyaleti imamı', 'İzmir Büyükşehir üniversite mesulü', 'Buca bölgesi eyalet talebe mesulü', 'Buca eyalet üniversite mesulü', 'Bornova il üniversite mesulü', 'İstanbul ilinde büyük bölgeci' ve 'Hatay ili sahil eyaleti talebe mesulü' gibi görevlerle anılan kişilerin de olduğu öğrenildi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir