MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de askeri uçak denize düştü!
Güncel
9 Nisan 2021 Cuma 11:11

İzmir'de askeri uçak denize düştü!

İzmir’de 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan KT-1 tipi helikopter, eğitim uçuşu sırasında Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Arama kurtarma çalışmasıyla 2 pilot sağ olarak kurtarıldı. Milli Savunma Bakanlığı, elde edilen ilk bilgilere göre uçağın motor arızası nedeniyle düştüğünü duyurdu.

İzmir’de askeri bir uçak eğitim uçuşu sırasında denize düştü. 

Henüz bilinmeyen bir nedenle Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğrayan uçaktan 2 pilot sağ olarak kurtarıldı. 

Kazanın nedeniyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, ''Elde edilen ilk bilgilere göre Foça’da denize düşen KT-1 uçağımızın motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir'' ifadelerini kullandı. 

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) yaptığı ilk açıklamadaysa şu ifadelere yer verilmişti:  ''İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı''


VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağındaki iki pilotun kurtarıldığını bildirdi. Köşger, AA muhabirine, Çiğli 2. Ana Jet Üssüden kalkan KT-1 tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle Foça ilçesi Borak Adası İngiliz Burnu açıklarında denize düştüğünü belirtti. İhbar üzerine ivedi bir şekilde arama kurtarma faaliyetinin başladığını vurgulayan Köşger, "İki pilotumuz Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır." dedi. Köşger, uçağın enkazıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

PİLOTLARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
Arama kurtarma çalışması sonucu karaya çıkartılan pilotlar, ilk müdahalenin ardından bölgede bulunan vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşındı.

Foça Devlet Hastanesine kaldırılan pilotlardan biri askeri helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

MUHTAR, O ANLARI ANLATTI
İzmir'in Foça ilçesinde, askeri uçağın kaza kırıma uğradığı anı görenlerden, İsmetpaşa Mahallesi'nin muhtarı Fuat Karakuyu, balıkçıların 2 pilotu denizden çıkarıp, tekneyle kıyıya getirdiğini söyledi. Karakuyu, "Mahallemde çalışma yaptığım sırada keşif uçaklarının geçtiğini gördüm. O sırada denizin üzerinden ses geldi. 2 kişi, paraşütle denize süzülüyordu. İnciradası dediğimiz yerin kuzey tarafına uçak düştüğünü anladım. Balıkçı arkadaşlar, 2 pilotu denizden çıkardı, tekneyle kıyıya getirdiler. Sağlıklı görünüyorlardı, sağlık merkezine gönderildiler" dedi.  

'UÇAK KARAYA ÇARPACAK GİBİ OLDU, DENİZE DÜŞTÜ'

Foça'da askeri uçağın düşüşüne tanık olan amatör olta balıkçısı Selahattin Coşkun, İzmir'in Karşıyaka ilçesinden balık tutmaya geldiklerini belirtip, "Uçağın düştüğünü gördüm. Önce bir patlama sesi duyduk. Ardından denizin üzerinde iki paraşüt gördük. Bunlar uçaktan atlayan pilotlardı. Uçak bir müddet sonra alçalıp, sağa doğru giderek, karaya çarpacak gibi oldu. Ancak denize düştü. Tekneler geldi. Pilotları sudan balıkçı tekneleri aldı. Kurtarılan pilotlar çok şükür iyiydi" dedi.

'İKİ PARAŞÜTÜN YUKARI ÇIKTIĞINI GÖRDÜK'

Bir diğer amatör olta balıkçısı Faruk Hız da  "İki eğitim uçağının sürekli üzerimizde uçtuğunu gördük. Onları seyrettik. Fakat saat 11.00 gibi uçak sesleri duyulmadı. Denize odaklandığımız için o anlarda pek çevreye bakmıyorduk. Sonra başımızı kaldırdığımızda kırmız beyaz koca uçak üzerimize geliyordu. O anda uçaktan paraşütleri fırlatması nedeniyle patlama sesi geldiğini duydum. İki paraşütün yukarı çıktığını gördük. Uçak alçak irtifada, sessizdi, çalışmıyordu. Motoru stop etmişti. Uçağın daha sonra arka tarafımızdaki bizim göremeyeceğimiz bölgede denize gömüldüğünü duyduk. Çok geçmeden yetkililer geldi. Pilotların durumu iyiymiş, hastaneye kaldırılmış. Sahil Güvenlik botları ve bir asker kurtarma gemisi geldi" dedi. (AA, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir