MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de hayata sağanak darbesi: Yağışlar ne kadar sürecek?
Güncel
23 Kasım 2021 Salı 16:55

İzmir'de hayata sağanak darbesi: Yağışlar ne kadar sürecek?

Öğlenden sonra şiddetini artıran sağanak yağış kentte yaşamı zora soktu. Meteorolojiden alınan bilgilere göre İzmir'de yağışlı hava etkisini Pazar gününe kadar sürdürecek.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de şiddetini öğleden sonra artıran sağanak yağışlar yaşamı zora soktu. 

Bir çok ilçede yollarda su birikintileri oluşurken, caddeler ve sokaklar boşaldı, vatandaşlar eve dönüş yolunda sıkıntı yaşadı. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandığı da bildirildi. 

DENİZ ULAŞIMINI DA VURDU 
Öte yandan yağışla birlikte etkili olan şiddetli lodos nedeniyle gemilerin kalkış ve yanaşma manevralarında yolcu güvenliği gereği alınan önlemler nedeniyle seferlerde yavaşlama yaşandı. İZDENİZ'den yapılan açıklamada, "İzmir Körfezi'nde yaşanan yoğun yağış ve şiddetli lodos nedeniyle gemilerimizin yanaşma ve kalkış manevralarında ve yolcu iniş binişlerinde güvenlik önlemleri gereği yavaşlamalar yaşanmaktadır. Sefer saatlerinde yaşanabilecek anlık gecikmeler nedeniyle göstermiş olduğunuz hoşgörüye teşekkür ederiz" denildi. 



KARACA SİNEMASINI SU VERDİ 

Alsancak'taki Şevket Özçelik Sokak'ta bulunan ve İzmir'in simge mekanlarından biri olan Karaca Sineması'nın giriş kısmını da su bastı. Sinema personeli, yağmur suyunu kendi çabasıyla tahliye ederken, sokak üzerindeki bazı iş yerleri de yağmur suyundan olumsuz etkiledi. Karaca Sineması'nın işletmecisi Serdar Arslan, "Bu sokakta her zaman böyle su baskınlarıyla karşılaşıyoruz ve şu ana kadar bir çözüm bulunabilmiş değil. Yetkililerden buraya bir çözüm üretmesini bekliyoruz" dedi.

YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK?
Meteorolojiden alınan bilgilere göre İzmir merkez ve ilçelerde sağanak yağışlar ‘Perşembe molası’ hariç Pazar gününe kadar aralıksız sürecek. İzmir’de bu periyotta en yüksek sıcaklıklar da 17 ila 22 derece arasında seyredecek.  (Haber servisi, DHA)


Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir