MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in simge sinemasını yaşatacak kampanyaya mal sahibi engeli: Kapanıyor!
Kültür-Sanat
10 Haziran 2020 Çarşamba 10:19

İzmir'in simge sinemasını yaşatacak kampanyaya mal sahibi engeli: Kapanıyor!

Salgın nedeniyle uzun süredir kapalı olan İzmir’in sembollerinden Karaca Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi için başlatılan destek kampanyasına mal sahibi tarafından ‘isim hakkına zarar verdiği’ gerekçesi ile durduruldu.

Salgın nedeniyle uzun süredir kapalı olan İzmir’in sembollerinden Karaca Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi için destek kampanyası başlatılmıştı. ‘Fongogo’ adlı kitlesel fonlama sitesi üzerinden başlatılan kampanyaya kısa sürede çok sayıda kişi destek vermişti. 

İşletmeci Serdar Arslan, toplanan yardımları teknik cihazların onarımı ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmek için yapılacak tadilatlar için kullanacağını duyurmuştu. Ancak kampanya, mal sahibi tarafından ‘isim hakkına zarar verdiği’ gerekçesi ile durduruldu. 

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre Karaca Sineması’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Salgın sürecinde sağlıklı hizmet veremeyeceğim için bu süreçten sonrada sinemanın işletmeciliğinden çekilmiş bulunmaktayım. Tüm İzmir halkına bu süreçten verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz” denildi.

“İSİM HAKKINA ZARAR VERDİĞİ GEREKÇESİYLE…”
Karaca Sineması’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karaca Sineması İstanbul’da Beyoğlu ve Kadıköy sineması gibi 100 gün kapalıydı. Biz de teknik cihazlarımızın arızalı olması ve salondaki koltukların eski ve sağlıksız olması nedeniyle tadilat için diğer sinemalar gibi destek kampanyası başlattık. Ancak mal sahibi Karaca Otel kampanyayı isim hakkına zarar verdiği için durdurma kararı almıştır. Kampanyaya destek verenlere ücretleri iade edilecektir. Salgın sürecinde sağlıklı hizmet veremeyeceğim için bu süreçten sonrada sinemanın işletmeciliğinden çekilmiş bulunmaktayım. Tüm İzmir halkına bu süreçten verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz.” (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir